Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 61
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 477250
Прогноз погоди
Через посуху у Житомирі значно зменшилась кількість води у водосховищах
Про проблеми з водопостачанням, які можуть виникнути у підприємства через відсутність опадів та посуху, повідомив  директор КП «Житомирводоканал» Михайло Ничипорук під час засідання  міського штабу з питань підготовки міського господавства до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 роки 31 серпня 2015 року.

«Якщо у найближчий час збережеться висока температура і не буде опадів, то через декілька тижнів з водопостачанням можуть виникнути проблеми. Рівень води на водосховищі «Дениші» впав на 2,8 м. Зараз підприємство працює у звичному режимі. Вода проходить усі необхідні етапи очищення і відповідає нормам якості», - зазначив Михайло Ничипорук.

Також керівник комунального підприємства «Житомирводоканал» додав:  «Аналогічна ситуація за рівнями води у водосховищах спостерігалася в 2012 році. Тоді оперативно спрогнозовані дії щодо наповнення водосховищ водою дали змогу без ускладнень працювати КП «Житомирводоканал» в осінньо-зимовий період із забезпечення споживачів міста питною водою».

За інформацією прес-служби КП «Житомирводоканал»,  станом на 1 вересня у зв’язку з випаданням незначної кількості опадів, що не дає можливості рівномірного поповнення регулюючого об’єму запасів води у водосховищах «Денишівське» та «Відсічне» рівні та об’єми води у водосховищах станом різко скорочуються. З водосховища «Відсічне» цілодобово забирається близько 80 тис. м3 води для очищення та подачі (близько 76,5 тис. м3/добу) питної води для потреб споживачів міста. Якщо буде спостерігатися і надалі таке становище, без поповнення водою з верхнього басейну річки Тетерів (каскад водосховищ на території Чуднівського району), то за 2 місяці запаси води можуть скоротитись до об’ємів у «Відсічному» 7,25 млн м3, у «Денишівському» 6,23 млн м3 при максимальних запасах об’ємів відповідно 10,2 млн м3 та 13,1 млн м3.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare