Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5538
візитів всього: 477532
Прогноз погоди
Освітяни міста провели свою головну педагогічну раду
28 серпня 2015 року 17:10
 
Традиційна серпнева конференція працівників освітянських установ міста Житомира пройшла вчора, 27 серпня 2015 року, у сесійному залі Житомирської міської ради. Дві години знадобилося її учасникам для того щоб прослухати та обговорити доповідь начальника міського управління освіти В.В. Арендарчука, у якій було подано детальний аналіз роботи освітянських установ міста Житомира у минулому навчальному році. Особливий наголос керівник житомирської освіти зробив на тому, що минулий навчальний рік став періодом масштабних зрушень та вдосконалень у матеріально-технічному забезпеченні житомирських ДНЗ, НВК, шкіл, гімназій та ліцеїв. Запорукою тих поліпшень, які сталися у майже усіх навчальних, дошкільних та позашкільних закладах Житомира упродовж 2015 року, стала потужна підтримка освітянської галузі із боку влади міста. Зокрема, саме у 2015 році міський бюджет розвитку виділив на розвиток, ремонт та вдосконалення матеріально-технічної бази освітянської галузі рекордну суму – 69 мільйонів гривень. У свою чергу, освітяни міста не залишилися у боргу перед міською громадою У житомирський школах, гімназіях та ліцеях накопичено значний досвід, який увінчаний вагомими здобутками вихованців навчальних закладі, а також – успіхами вчителів, які мають десятки вихованців із числа переможців міських, обласних, республіканських і навіть міжнародних конкурсів та олімпіад. Як завжди, управління освіти, міська рада уважно поставилися до того, аби відзначити кращих педагогів міста, подарунками, грамотами та іншими відзнаками.

У ході обговорення доповіді начальника управління освіти Житомирської міської ради взяли участь голова міської профспілки працівників освітянських установ Т.С. Чугаєвська, яка загострила увагу учасників конференції на тому, щоб взяти участь у обговоренні нового Закону України «Про освіту». Із подякою на адресу житомирських педагогів звернулася у своєму виступі заступник начальника управління освіти та науки облдержадміністрації О.Г. Липовецька. А виконуюча обов’язки житомирського міського голови Л.В.Цимбалюк запропонувала педагогам міста провести вже у вересні чи на початку жовтня 2015 року конференцію, або ж освітянський форум із обговорення проектів Закону України «Про освіту».

«Ми маємо у Верховній Раді своїх представників від житомирської громади, а тому можемо розраховувати на те, що пропозиції від житомирських педагогів будуть почутими українськими парламентарями», - сказала Любов Цимбалюк у своєму виступі на конференції.

Вона також зауважила, що у роботі освітянських установ міста Житомира важливою є увага до кожного із учасників навчально-виховного процесу: вчителів, батьків, а головне – учнів. Любов Цимбалюк наголосила на тому, що освітянські установи перебувають у процесі складного, але вкрай необхідного реформування, у ході якого важливо уникнути зайвої бюрократичної тяганини, паперової звітності, які неабияк дошкуляють та заважають працювати творчо налаштованому вчителеві та вихователю. Водночас, виконуюча обов’язки мера міста зазначила, що освітяни досі мають слабке представництво у міських органах влади - міській раді та у складі житомирського міськвиконкому, що також має стати предметом для активізації освітянської громади Житомира.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare