Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 17
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 477457
Прогноз погоди
Члени виконкому щодо ситуації в СІЗО Житомирської УВП №8 звернулися до Генеральної прокуратури та пенетенціарної служби
5 серпня 2015 року 18:19
5 серпня на засіданні виконавчого комітету робоча група щодо вивчення події, що відбулася в СІЗО Житомирської установи покарань №8, доповіла про результати перевірки  ситуації в СІЗО. Під час позачергового засідання члени виконкому звернулися до генерального прокурора та начальника пенетенціарної служби.

В листі члени виконкому виклали факти щодо перебігу справи та  наслідків.  Вони звернулися з вимогою перевірити викладені факти і покарати винних осіб, які допустили глум над дитиною, яка нині перебуває в лікарні.

Також голова робочої групи Анатолій Рєпіков повідомив, що вже були преценденти, коли начальник житомирського СІЗО діяв неправомірно, і   щодо нього є рішення Європейському суду з прав людини. «В першу чергу, наша мета -  щоб усі зрозуміли:  питання вже набуло розголосу,  усі винні будуть покарані. Тим не менш, ми підозрюємо, що можуть зникнути докази, тому наполягаємо на оперативності перевірки. Вже Генпрокуратура відповіла, і обласна прокуратура займається дорозслідуванням в рамках кримінальної справи», - наголосив Анатолій Рєпіков.

Громадянка Галина Чижова, представляючи  інтереси мами, занепокоєна, що вже пройшло більше місяця, а справа досі в прокуратурі і не розслідується: «Тут мова йде не про халатність, а причетність працівників пенеціарної служби до знущання над малолітнім».

Члени виконкому запевнили, що триматимуть  питання на контролі.

Нагадаємо, в липні 14-літнього підлітка госпіталізували зі слідчого ізолятора з розривом прямої кишки.
 
                                                Управління по зв'язках з громадськістю міської ради

 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare