Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477312
Прогноз погоди
Підлітки, які мають проблеми із законом, відвідають тренінгові заняття
30 липня 2015 року 18:06
Аби посилити просвітницько-профілактичну  роботу серед підлітків, які мають проблеми із законом, Житомирський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Житомирським міжрайонним відділом кримінально-виконавчої інспекції запровадив систему тренінгових занять у рамках проекту «Сходинки».
 
Метою даної програми є сприяння усвідомленню учасниками цінності здоров’я, здорового способу життя, його впливу на благополуччя людини, важливості відповідальної поведінки та вироблення навичок свідомого прийняття важливих життєвих рішень.
Як зазначає директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко, особливістю тренінгової просвітницько-профілактичної програми «Сходинки» є її орієнтованість  не тільки на первинну профілактику ризикованої поведінки підлітків, але й на вторинну та третинну соціальну профілактику, яку може здійснювати тренер індивідуально або в групі підлітків, що  ведуть ризикований спосіб життя.
 
Перші заняття пройдуть у приміщенні кримінально-виконавчої інспекції. До проведення тренінгів  залучені працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей, дільничні інспектори міліції. Заняття, пов’язані з медичною тематикою, планується проводити на базі відділення Клініки, дружньої до молоді, із залученням медичних працівників. Також у рамках проекту передбачаються тематичні зустрічі підлітків з учасниками АТО, видатними особистостями міста Житомира.  Дана програма розрахована на десять занять з інтервалом між ними в один – два тижні.
 
«У перспективі розглядається можливість проведення тренінгів на базі Центру відвідування для дітей та молоді, які мають проблеми з законом, діяльність якого спрямовуватиметься на профілактичну роботу в дитячому та молодіжному середовищі»,- зазначає Ольга Юрченко.
 
Нагадаємо, що у рамках українсько-канадського проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» в Житомирі  буде створено Центр відвідування для дітей та молоді, які мають конфлікти із законом. Діяльність такого соціального закладу, який  діятиме як  підрозділ Житомирського міського  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, передбачає тісну співпрацю з кримінально-виконавчою інспекцією. Центр відвідування  організовуватиме  комплексну роботу, спрямовану на ресоціалізацію дітей, звільнених від відбування покарання з випробуванням; роботу з близьким оточенням дитини; роботу з дітьми, які мають ризиковану поведінку.

Управління по зв'язках з громадськістю міської ради



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare