Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 463591
Прогноз погоди
У Житомирі проходить семінар-презентація енергоефективної термореновації об’єктів бюджетної сфери за європейськими стандартами
17 липня 2015 року 12:44
17 липня 2015 року у Житомирській міській раді проходить семінар-презентація енергоефективної термореновації об’єктів бюджетної сфери за європейськими стандартами, мета якого - представити досягнення міста Житомира в рамках співпраці з проектом  GIZ «Енергоефективність у громадах». Зареєстровано понад 100 учасників заходу, серед яких міжнародні й українські експерти,представники влади та громадськості.
 
Відкриваючи семінар, в.о міського голови Житомира Любов Цимбалюк подякувала міжнародним партнерам-донорам та гостям міста за співпрацю та можливість отримати цінний досвід.
 
«Місто Житомир системно працює над впровадженням політики енергоефективності на енергозбереження у бюджетних та комунальних закладах. У 2012 році місто доєдналися до ініціативи Угоди Мерів. Завдяки співпраці з проектом «Енергоефективність у громадах», який впроваджується  GIZ, ми розробили та затвердили на сесії План дій зі сталого енергетично розвитку на 2015-2024 року, який в травні поданий на погодження Європейської Комісії», - зазначила Л.Цимбалюк.
 
Також керівник міста зауважила, що, дякуючи Уряду Німеччини, у Житомирі проведено капітальний ремонт 8-го поверху готелю «Житомир», де проживають вимушені переселенці, і вже сьогодні буде вручено ключі від відремонтованих номерів 4 родинам. За фінансової підтримки проекту GIZ зробили термореновацію ДНЗ №63 м.Житомира, на офіційне відкриття будівлі якого після енергоефективної термореновації ми запрошуємо гостей сьогодні. Також реалізація цього проекту підвищила обізнаність фахівців міста в усіх сферах та етапах виконання робочого проекту, надала можливість працівникам Житомирської міської ради попрацювати з міжнародними експетрами та відпрацювати технічні питання підготовки проектних документів, звітів тощо згідно з міжнародними стандартами.
 
Довідка
Упродовж 2014-2015 років у місті Житомирі в рамках співпраці з проектом GIZ «Енергоефективність у громадах» впроваджено ряд інвестиційних та інституційних заходів. Зокрема, проведено капітальний ремонт дошкільного навчального закладу №63 та встановлено геліосистему для підігріву гарячої води. Загальна вартість проекту – 3,6 млн. грн., з яких: 2,4 млн. грн. – кошти GIZ (геліоколектор – 0,5 млн. грн.) та 1,2 млн. грн. – кошти міського бюджету.
Впроваджено електронну систему моніторингу споживання паливно-енергетичних ресурсів в бюджетній сфері міста. Загальна вартість проекту – 410,9 тис. грн., з яких: 210,9 тис. грн. – кошти GIZ та 200,0 тис. грн. – кошти міського бюджету.
Проведено капітальний ремонт номерів готелю «Житомир», в якому проживають вимушені переселенці з тимчасово окупованої території та території, що постраждала від конфлікту на Сході України: 1,6 млн. грн. – грантові кошти GIZ та 0,3 тис. грн. – кошти міського бюджету.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове