Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 479330
Прогноз погоди
«Клініка дружня до молоді» звітує про свою анонімну й добровільну роботу
19 червня 2015 року 12:22
18 червня в «Клініці дружній до молоді», що розташована у приміщенні дитячої поліклініки за адресою 1 Травня, 23, відбувся звітний круглий стіл, у рамках якого міська влада привітала колектив закладу з Днем медичного працівника.
 
«Клініка дружня до молоді – заклад відкритий для всіх»  - під такою назвою пройшла зустріч колективу Клініки та Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
 
Заступник головного лікаря Центральної дитячої міської лікарні Марина Берегова каже, що, відкриваючи заклад, думали, що він буде надавати лише медичні послуги. Але за результатами роботи зрозуміли, що більшість потребує саме консультативної допомоги: «До нас приходять підлітки, а, повертаючись, приводять своїх друзів. Не завжди у медичних закладах, у лікарів під час прийому є достатньо часу, аби вислухати молоду людину і приділити їй додатковий час. У Клініці це одне із головних завдань. Нашій молоді потрібна наша робота. І дуже добре, що в нас є такі потужні партнери-друзі, як соціальна служба».
 
Спільними зусиллями Клініки та Центру соціальних служб  за період з 2008 року груповими послугами охоплено близько 5 тисяч житомирян й проведено 240 заходів. А індивідуальні консультації отримали близько 20 тисяч дітей, молоді та батьків.

«Клініка працює за такими принципами, як доступність, добровільність, доброзичливість та анонімність. У нас працює гінеколог, уролог, дерматовенеролог, терапевт та психолог. Молодь від 14 до 24 років усі послуги отримує безкоштовно. Працюємо ми з 9 до 18. І варто відмітити, що ми надаємо соціально-медичну допомогу», - пояснює завідуюча Клініки пані Ганна.

Тренінги, бесіди, круглі столи, зустрічі-консультації відбуваються на базі Клініки, гуртожитків навчальних закладів міста, у приміських оздоровчих таборах.
 
Директор центру соціальних служби Ольга Юрченко розказує, що співпраця відбувається на основі угоди, яка була заключена з клінікою. «Люди не звикли до такого лікування та консультацій. Але коли батьки та діти переступають поріг закладу, то приходить багато розуміння. Усі наші  індивідуальні й колективні зустрічі спрямовані на профілактику негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, збереження репродуктивного здоров’я, формування позитивного світогляду, утвердження здорового способу життя, усвідомленого батьківства», - зазначає О.Юрченко.

Фахівці кажуть, що такий підхід до оздоровлення молоді є суто європейським і надзвичайно дієвим. В Клініці молоді люди отримують змогу бути почутими, а також знають, що їхні проблеми залишаться лише в тому кабінеті, де відбувається розмова.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради
 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare