Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 477233
Прогноз погоди
З 15 червня в місті розпочинається місячник безпеки на воді
15 червня 2015 року 09:30
З 15 червня в Житомирі розпочинається місячник з дотримання правил безпеки на воді.
 
Управління ДСНС України у Житомирській області та управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради проводять заходи, які привернуть до цього питання увагу дітей, батьків і всіх, хто прагне охолодитися в спеку.
 
12 червня в Гідропарку відбулася акція «Біля води без біди» для дітей, які були на дитячому пляжі. Близько п’ятдесяти маленьких житомирян, почувши голос анімаційного героя та побачивши спецзасоби для водолазів, приєдналися до вивчення правил поведінки на воді.
 
Житомирська міська комунальна рятувальна служба на воді дітям влаштувала справжнє "потопельне" шоу. Чоловіка, який заплив за буйки, рятувальники на човні підібрали та винесли на берег і надали першу допомогу.
 
Організація товариства Червоного Хреста на спеціальному манекені навчила діток робити штучне дихання та приводити людину до тями після сонячного нападу. Після цього діти разом з Піратом Джеком та Пеппі Довгою Панчохою грали в ігри на  перевірку отриманих знань. До заходу долучилися і їхні батьки.
 
До слова, станом на 12 червня 2015 року на водоймищах області вже загинуло 12 людей, в тому числі 2 дітей. Усі вони загинули у невизначених та необладнаних для купання місцях, порушуючи елементарні правила поводження на водних об’єктах.
 
«Протягом цього місяця профільні управління проведуть ряд організаційних заходів, направлених на доведення до населення основних правил поведінки на воді, необхідності їх суворого дотримання. Робота серед дітей проводитиметься в літніх таборах відпочинку, шкільних літніх таборах та дошкільних навчальних закладах. Заплановано розміщення в місцях відпочинку та купання друкованих матеріалів з правил поведінки на воді»,- пояснив заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олександр Куліковський.
 
Також, за словами фахівця, будуть проводитись рейдові перевірки по дотриманню заходів безпеки громадянами при користуванні човнами та водними велосипедами на човнових станціях міста.
 
Головна мета такої роботи - недопущення нещасних випадків на воді, підвищення свідомості та відповідальності мешканців міста за своє життя та здоров'я.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare