Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5542
візитів всього: 464481
Прогноз погоди
До уваги суб’єктів господарювання, що реалізують пиво
12 червня 2015 року 15:38
З 1 липня 2015 року вступають в силу норми Закону України від 28.12.2014 р. 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» про віднесення пива до алкогольних напоїв.
 
Відповідно до вищезазначених змін, починаючи з 1 липня 2015р., до алкогольних напоїв відносяться продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або  виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 % об’ємних одиниць.
 
Згідно ст. 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності виключно за умови наявності у них ліцензії відповідного територіального органу Державної фіскальної служби України. Водночас не потребує наявності ліцензії діяльність з продажу безалкогольного пива з об’ємною часткою   спирту не більш як 0,5%.
 
    Відповідно ст. 1 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», місцем торгівлі алкогольними напоями, в т.ч. і пивом, є торгове приміщення з торговельною площею не менше  20 кв. м., обладнане  електронними  контрольно-касовими  апаратами або  де  є  товарно-касові  книги,  в  яких  фіксується  виручка від продажу  алкогольних  напоїв. 
 
Отже, до 01.07.15 реалізація пива здійснюється в загальному порядку, а після вказаної дати у зв’язку з віднесенням пива до алкогольних напоїв право на його реалізацію матимуть тільки ті суб’єкти господарювання, які володіють ліцензією на торгівлю алкогольними напоями. Крім того, отримання ліцензії напряму передбачено з наявністю у продавця реєстратора розрахункових операцій (РРО).
 
Для одержання більш детальнішої інформації звертайтесь до Центру обслуговування платників Житомирської ОДПІ Головного управління ДФС у Житомирській області за адресою: м. Житомир, вул. Перемоги, 2,тел. (0412) 41-88-11, 41-85-37.
 
Разом з тим, з метою забезпечення прав та законних інтересів мешканців міста, зменшення суспільного невдоволення та недопущення порушення громадського порядку, наголошуємо на обов’язковому дотриманні вимог чинного законодавства України та рішення Житомирської міської ради від 07.10.11 № 198 «Про деякі питання обмеження реалізації алкогольних напоїв на території міста Житомира», яким заборонено реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в підприємствах торгівлі, крім громадського харчування,  на території міста Житомира  з 23.00 год. до 08.00 год. кожного дня, враховуючи вихідні дні та свята та заборони  щодо продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива особам, що не досягли 18 років.
 
Сподіваємось на розуміння та співпрацю в інтересах територіальної громади міста Житомира.
 
Відділ торгівлі, громадського харчування
та сфери послуг департаменту власності
та ринкового регулювання міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове