Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 36
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 465151
Прогноз погоди
У Житомирі затверджено технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель
10 червня 2015 року 18:07
Депутати Житомирської міської ради 10 червня 2015 року затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста Житомира.
 
Як зазначила начальник управління регулювання земельних відносин міської ради Єлизавета Лалименко, розроблена нормативно-грошова оцінка пройшла державну експертизу і визначає середню базову вартість 1 м кв. земель у розмірі 249,8 грн.
 
«Попередня грошова оцінка діє у Житомирі з 1 січня 2008 року. Вона має проводитися  не рідше ніж один раз на 5-7 років і враховуючи те, що в 2014 році закінчився семирічний термін дії нормативної грошової оцінки земель міста, є нагальна потреба у прийнятті даного рішення», - пояснила Є.Лалименко.
 
У міській раді вже півроку працює робоча  група з вивчення даних питань, і результатом роботи цієї групи є рекомендації до проекту рішення.
 
«Зрозуміло, що ми зацікавлені в тому, щоб бюджет міста поповнювався, але ми зобов’язані віднайти «золоту середину», яка б, перш за все, захистила мешканців міста, по-друге - наповнила бюджет і по-третє - дала б змогу розвиватися підприємствам», - зауважив депутат міської ради Валерій Онопрієнко.
 
Депутат міської ради Микола Савенко зазначив: «Наразі у нас немає чіткого уявлення про систему адміністрування місцевими податками, відсутня база даних, отже ми повинні говорити про введення мінімальних ставок, які допоможуть створити підґрунтя для роботи, допоможуть визначити її напрями та не ляжуть додатковим тягарем на мешканців міста».
 
Начальник управління регулювання земельних відносин Єлизавета Лалименко наголосила на важливості прийняття рішення «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Житомира та введення в дію нових розмірів плати за земельні ділянки у м. Житомир», адже  саме показник нормативно-грошової оцінки земель визначає рівень земельного податку або орендної плати за  землю, які сплачуватимуться житомирянами.
 
У разі неприйняття рішення про нову нормативно-грошову оцінку мешканці міста сплачували б за землю з 1 січня 2016 року у 100 разів більше, а юридичні підприємства – у 40-60 разів, у порівняні з 2014 роком, що у свою чергу могло призвести до соціальної напруги та колапсу у бізнесі.
 
Рішенням Житомирської міської ради затверджено середню базову вартість одного квадратного метра земель у місті Житомирі 249 грн. 80 коп. та введено в дію нові розміри плати за землю для всіх суб’єктів господарювання та громадян з 01.01.16 року.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове