Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 477089
Прогноз погоди
У Житомирі презентували електроавтобус
26 травня 2015 року 16:26
26 травня відбулася презентація електроавтобуса в Житомирі на майдані Соборному. На захід приїхали заступник міського голови Євгеній Демчик, начальник транспортного управління Тетяна Подорожня  та керівник ТТУ Олег Таможський.

“Житомирську міську раду зацікавив проект запуску електроавтобусів”,- каже  заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Євгеній Демчик.

Як повідомлялося раніше, 280 тисяч гривень було виділено сесією Житомирської міської ради на розробку проекту щодо проведення комунального транспорту в район Малікова. Вартість виконання проекту мала становити приблизно 30 мільйонів гривень, така сума не включала б закупівлю тролейбусів (Для інформації, одна одиниця рухомого складу, який вже був у використанні, наприклад, в Чехії - 1 млн грн).

«Або в район Малікова ми заводимо лінії та тролейбуси, або електробуси. Один електроавтобус коштує близько мільйону, а нам потрібно 16 машин на маршрут. Це в рази дешевше і не так обтяжливо для бюджету міста. До того ж, нам не доведеться будувати комунікації та електролінії. В соціально значимі райони має піти соціальний, екологічний, безпечний, якісний транспорт», - сказав Євгеній Демчик.

Житомирська міська рада запропонувала представникам компанії підготувати презентацію та комерційну пропозицію для подальшого прийняття рішення радою щодо можливості придбання електроавтобусів в Житомир.

Головний конструктор автобуса В'ячеслав Полтавець сказав, що запуск такої лінії не є проблемою: «Це все потрібно робити. Чим більше замовлень, чим більше суспільство розумітиме важливість екотранспорту, тим краще для нас. Мені приємно, що житомирська влада зацікавилася екоавтобусами».

За його словами, автобус, який сьогодні був представлений в Житомирі, набирає максимум 70 км год, але це не є межею.

Електроавтобус виготовили на базі моделі "Богдан", демонтувавши двигун внутрішнього згорання і поставивши електричний. Також замість паливного баку встановили акумуляторні батареї з виходом до розетки. Український електроавтобус може проїхати без підзарядки 250 км. Заряджається від електромережі в 380 В. На 100 кілометрів необхідно лише 50 кіловат електроенергії.

В даному транспорті  всі внутрішні конструкції автобуса викладені  зовні, аби  можна було їх зручніше експлуатувати та роздивитися. В пасажирському автобусі все буде приховано, як в звичайному громадському транспорту.
 
Електроавтобус виїхав з Дніпропетровська до Києва, заїхав в Житомир і далі попрямує  до  Новоград-Волинського, Рівного та Луцька (виготовлений саме на Луцькому підприємстві «Санрайз»).
 
Управління по зв'язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare