Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481503
Прогноз погоди
Роз’яснення щодо порядку розгляду питань захисту прав та інтересів дітей
20 травня 2015 року 19:10
20 травня 2015 року під час брифінгу заступник міського голови Олександр Бочковський, заступник директора юридичного департаменту Наталія Григорчук та начальник служби у справах дітей міської ради Надія Косяк роз’яснили особливості порядку розгляду виконавчим комітетом міської ради питань захисту прав та інтересів дітей.
 
Заступник директора юридичного департаменту міської ради Наталія Григорчук пояснила: «Під час розгляду «дитячих» питань  вирішуються питання позбавлення батьківських прав, питання майнових прав дітей та інші. Дані питання  містять конфіденційну інформацію, а саме:  імена і дати народження дітей, їх місце проживання, а також  дані про їх батьків. Така інформація, згідно Закону «Про інформацію», віднесена до інформації про фізичну особу, яка також відповідно до зазначеного закону є інформацією конфіденційною. Конфіденційна інформація не може розголошуватися без згоди на це суб’єктів, згаданих в проектах рішень».

Також вона зазначила, що  Законом України «Про захист персональних даних» забороняється розголошення та поширення відомостей про фізичну особу, інформації про стан її здоров’я, освіту.
 
«Для того, щоб цю інформацію повідомляти будь-яким третім особам, суб’єкт персональних даних повинен надати на це згоду, у нас така згода відсутня. Тому усі ці питання розглядаються виконавчим комітетом у відсутність представників засобів масової інформації і будь-яких інших сторонніх осіб. Члени виконавчого комітету, які розглядають зазначені питання, надали письмові зобов’язання про нерозголошення інформації, яка стала їм відома під час їх розгляду», - поінформувала Наталія Григорчук.
 
Начальник служби у справах дітей міської ради Надія Косяк додала, що питання, які стосуються захисту прав дітей відносяться до повноважень виконавчого комітету Житомирської міської ради як органу опіки та піклування.
 
«Враховуючи, що законодавством, яким регламентується діяльність органів опіки і піклування, зокрема і служби у справах дітей,  встановлено обмежені терміни щодо надання дітям статусів, їх подальшого влаштування, якщо вони втратили родину, дані рішення мають прийматися оперативно  по факту набуття дитиною відповідного статусу, тому ці проекти рішення не оприлюднюються. Для того, аби не порушити законодавче право дитини на вчасне влаштування, дані питання розглядаються по мірі надходження на кожному засіданні виконавчого комітету», - зазначила Надія Косяк.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare