Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464679
Прогноз погоди
«Стежками Індії».... Відкриття камерної виставки Юрія Камишного
20 травня 2015 року 18:38
 
З 19 травня 2015 року в Галереї «Мистецьке Полісся» відбулося відкриття камерної художньої виставки  заслуженого художника України Юрія Камишного під назвою «Стежками Індії". Організатор заходу – Обласна мистецько-культурна спілка народних  майстрів «Мистецьке Полісся».
 
Цінність виставки в тому, що на ній митець представив свої найновіші  роботи, які виконані  під час останніх подорожей до сонячної Індії - близько 20 живописних творів в авторських рамах  та фотоетюдів. Серед них – «Чом не жити у раю? Повернення лелек в Україну», «Віч на віч», «Сьогодні, вчора, завтра…», «У пісках часу», «Мечеть. Куват-уль-Іслам.Делі», «Варанасі. Змії», « Кокоси. Ковалама», «Молитва любові», «Кам’яна молитва», «Нелегко бути богом», «Ноти Керали», «Ковалам-біч» та інші. Цікаві сюжети картин передають авторське сприйняття колоритної та загадкової країни.
 
На відкритті виставки художник  поділився враженнями від подорожі до сонячної Індії, провів екскурсію картинами у виставковій залі та розповів історію їх написання. "Постійно заважали діти та бігали мавпи, ворони з'їли сім-карту, падали кокоси, океан забрав телефон...", - згадує художник, як писав свої роботи під пекучим сонцем,  не приховуючи свою любов до культури й релігії загадкової та колоритної країни. Про рами,  якими оформлені картини, митець розповідає особливим захопленням. «Мені інколи здається, що мої роботи не варті моїх рам, - повторює Юрій Камишний та  показує, що в одну із них вставлені справжні індійські гроші,  які пройшли безліч індійських рук. Також рами прикрашені скульптурами з Індії та  статуетками богів ручної роботи, ракушками з побережжя,  елементами поплавків, що "довго стрибали на поверхні океану в ранковому та вечірньому бризі під пісні індійських рибаків".
 
На відкритті виставки були також представлені східні танці, індійські пісні, національні костюми індусів, оригінальні предмети  побуту індійців та індійська кухня.
 
Заслужений художник Росії, голова Земляцтва житомирян в Росії Віктор Дем'янчук назвав Юрія Камишного "провідником всесвітньої культури", що  серцем відчуває  чудову країну, не кожному підвласну.

Присутні на відкритті виставки поціновувачі мистецтва майстра, його рідні та друзі подякували  за творчість Юрію Камишному та побажали, щоб його ніколи не залишали позитивні емоції, які він переносить на свої полотна в кольорах радості та миру, аби показати світ прекрасним і неповторним.
 
Виставка триватиме до 20 червня. Кожен може ознайомитися з картинами Юрія Камишного та побачити загадкову сонячну країну очима художника.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове