Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 476502
Прогноз погоди
Керівництво міста відвідало ветеранів Другої світової війни
З нагоди відзначення  70-ї річниці Перемоги в.о. міського голови Любов Цимбалюк, заступник міського голови Олександр Бочковський та начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Вікторія Краснопір відвідали  ветеранів війни вдома та разом зі щирими побажаннями  міцного здоров’я, довголіття, родинного затишку, злагоди та миру вручили героям-ветеранам пам’ятні подарунки.
 
Любов Цимбалюк подякувала  ветеранам за мужність, відданість та героїзм, проявлені  у роки Другої світової війни, особистий приклад відваги і патріотизму, вагомий внесок у патріотичне виховання молоді.
 
«Ми схиляємо голови перед подвигом синів і доньок нашої Батьківщини, перед  ветеранами  війни, які здобули для нас Перемогу 70 років тому. Ваш урок честі й слави, героїзму й самопожертви залишиться у  нашій пам'яті назавжди, - звернулася до захисників Л.В. Цимбалюк.
 
Ветерани поспілкувалися з керівництвом міста та поділилися спогадами про воєнні роки, подякували міській владі за те, що про них пам'ятають, висловили сподівання на відновлення миру.  
 
Франц  Карлович Бржезицький згадав роки, коли він був у концтаборі «Майданек»: «Як я залишився живим у концтаборі «Майданек»? Я молився. Цього мені вистачало. Щось мені завжди підказувало, що треба робити, як діяти».
 
Таразанова Ганна Купріянівна розповіла, що була регулювальником Першого Українського фронту, а потім, у мирний час, працювала інспектором.
 
Старший лейтенант медичної служби  Першого Українського фронту Кольцова Тетяна Григорівна поділилася спогадами про те, як брала участь у визволенні міст Києва та Житомира, дійшла до Берліна.
 
Полковник Олексій Ігнатович  Щетінін – учасник оборони м. Києва, визволення Білорусії, закінчив війну в Празі.
 
Якимчук  Іван Никифорович – старшина морського флоту, брав участь у визволенні Рівненської, Житомирської та Волинської областей в складі партизанських загонів.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare