Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5533
візитів всього: 477432
Прогноз погоди
У Житомирі відзначають День пам’яті та примирення
8 травня 2015 року 11:50
8 травня 2015 року у Житомирі громада міста відзначає День пам’яті та примирення. У цей день до пам’ятних дошок, пам’ятних знаків, пам’ятників поклали квіти.
 
У загальноосвітніх начальних закладах  Житомира проводяться уроки  пам’яті «Родинну пам'ять про війну збережемо» за участю ветеранів Великої Вітчизняної війни та воїнів антитерористичної операції. Традиційно на військових кладовищах відбуваються мітинги-реквієми.
 
 
Дорогі житомиряни!  Шановна громадо!
Сьогодні слова  «пам’ять», «примирення», «перемога» набувають для нас особливо важливого значення.

Кожний  загиблий в боях воїн, кожний, хто пережив війну  в тилу чи на окупованій території,  хто постраждав від нацистських переслідувань, хто відбудовував Україну у повоєнний час, кожний, хто боровся з нацизмом заслуговує на нашу світлу  пам'ять.

Вклоняємося перед нашими  визволителями, перед  подвигом ветеранів, які   ціною життя перемогли  нацизм та  зробили все, аби ми були щасливі та жили під мирним небом.  Схиляємо голови перед тими, хто загинув   під час Другої світової та віддав життя  на сході України у боротьбі за незалежність. Одягнімо квітку маку та помолімося за своїх героїв. Шануймо своїх захисників!

Пам'ять про вчорашній  подвиг нашого народу робить нас сильнішими сьогодні.  Аби  захистити Україну  та бути достойними прикладу колишніх захисників рідної землі, нинішні наші солдати роблять усе можливе й неможливе.

Саме через пам'ять ми йдемо до примирення – того, чого так бракує нині нашій країні. Сьогодні важливо  вміти почути та пробачити інших, навіть з важкою та жорстокою пам’яттю  у серці.
 
Збережемо єдину Україну, збудуємо сильну, демократичну та європейську державу. Ми обов’язково житимемо під мирним небом на своїй українській землі!
З  миром у серцях – до перемоги правди і справедливості!
 
В.о.міського голови м.Житомира Любов Цимбалюк


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare