Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 54
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 477447
Прогноз погоди
«Національний діалог: долаючи минуле, переживаючи теперішнє, будуючи майбутнє»
30 квітня 2015 року 14:21
28 квітня в прес-центрі міської ради відбулося засідання круглого столу «Національний діалог: долаючи минуле, переживаючи теперішнє, будуючи майбутнє»,  під час якого презентували та обговорили результати дослідження ставлення українців до суспільних подій в Україні. На захід завітали громадські активісти, представники районної, міської та обласної влади, молодіжні політичні лідери, духовенство.
 
Організатор заходу –  Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) спільно з Молодіжною громадською організацією «Сучасний Формат».
 
Дослідження проводилося в 11 регіонах України: Волинь, Галичина, Південний Захід, Поділля, Центр, Полісся, Слобожанщина, Нижнє Подніпров’я, Донбас, Причорномор’я, м. Київ. Житомир став першим містом, в якому презентували результати дослідження.
 
Під час круглого столу відбулося обговорення регіональних особливостей сприйняття теперішнього конфлікту  в контексті історичного  розвитку України.
 
«Ми виходимо з того, що наша країна є гетерогенною, проте за 20 років нічого не було зроблено для того,  щоб нас об’єднати, створити політику національної єдності, наші відмінності використовувались(в першу чергу політиками) для того, щоб отримати електоральні переваги в своєму базовому окрузі, і таким чином все це вилилося в збройний конфлікт»,–  каже Олена Захарова, експерт МЦПД.
 
За результатами дослідження, частка тих, хто вважає актуальними програми примирення та об'єднання на Поліссі така ж сама, як по всій Україні - 57%. Не згодні з цим лише 17.5% ( показник по Україні - 15.5%). Не визначилися – 26% (по Україні 27.1%).
Протягом п’ятихвилинної конструктивної дискусії учасники поспілкувалися і про нашу двомовність, і про історичніих діячів, і пам’ятники та свята, які можуть роз’єднувати. Також на заході говорилося й про те, що великий вплив для згуртування суспілства матиме подолання корупції, закінчення економічної кризи та більш відповідальної роботи журналістів.
 
Після цього учасники столу оговорили  способи подолання роз’єднання  і прийшли до висновку, що розвитку суспільних взаємовідносин сприятиме щире та постійне спілкування усіх верств населеня.
 
«В нас взагалі відсутня культура діалогу. В нас культура дискусії і доведення своєї правоти. Складалася в Житомирі така ситуація, що навіть в цьому середовищі важко перейти на якийсь конструктивний рівень, почати думати про минуле, а не копатися в тому, хто винний, хто не так що зробив, кого при цьому треба покарати. Дуже концентруємось на регіональному житті. Локальні проблеми переважують. З однієї сторони це дає можливість побудувати сильну місцеву громаду. Але проблема Донбасу – стосується кожного, адже військові саме з цих частин йдуть туди воювати», – зазначає Олена.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare