Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 53
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481507
Прогноз погоди
У Житомирі відбувся пленум міської організації ветеранів
29 квітня 2015 року 15:53
 
28 квітня у м. Житомирі відбувся черговий пленум міської організації ветеранів.
 
На засіданні були присутні голова міської організації ветеранів Анатолій Трещов, в.о. міського голови Любов Цимбалюк, заступник міського голови Олександр  Бочковський, голова Богунської районної ради Людмила Янушевич, голова Корольовської районної ради Олег Соя, голова обласної організації ветеранів Микола Каширін, а також начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради  Вікторія Краснопір, заступник начальника управління культури міської ради Наталія Марчук, члени міської організації ветеранів, громадськість міста.

Серед головних питань, які розглядались на засіданні були: підготовка звітно-виборчої конференції, соціальний захист ветеранів, а також заходи з відзначення 70-річчя Перемоги над нацизмом.

Голова міської організації ветеранів Анатолій Трещов прозвітував про діяльність організації та її представників як активних учасників усіх загальноміських заходів, спрямованих на вшанування пам’яті героїчних сторінок історії українського народу.

«До складу міської організації ветеранів входять 109 первинних організацій, серед яких: організації Богунського і Корольовського районів, організація інвалідів війни міста, дітей війни та інші. Всього в міській організації ветеранів нараховується 28 тисяч членів, з них 360 учасників бойових дій, 901 інвалід війни, 3300 учасників війни, 6315 ветеранів праці,12540 дітей війни та 1350 ветеранів збройних сил»,- зазначив А.Т. Трещов.

Найважливішими напрямами роботи міської організації ветеранів Анатолій Трещов назвав патріотичне виховання молоді та соціальний захист ветеранів.  Також він подякував за підтримку керівництву міста, районів, соціальним службам міської ради.

Л.В. Цимбалюк висловила слова вдячності та шани тим, хто своїм героїзмом спинив розповсюдження фашизму, наблизив час Перемоги на фронтах війни, а також самовіддано працював у тилу.

«Немає в Україні родини, яку б не зачепила найзапекліша в історії війна. Ми у вічному боргу перед вами за обірвану війною молодість, за зразки мужності, сили духу, самопожертви, які ви виявили в боях за рідну землю, - звернулася до присутніх у залі ветеранів керівник міста. – Усі ми сподівалися, що слово «війна» залишиться гірким болем в пам’яті людей та ніколи не повернеться на нашу землю. Однак українські сини і сьогодні, як і ви багато років тому, виборюють свободу та незалежність рідної держави. Багато випробувань стоїть зараз перед нами. У нашій пам’яті назавжди залишиться ваш урок честі і слави, героїзму і самопожертви, патріотизму і вірності Вітчизні. Світла і вічна пам'ять загиблим воїнам. Честь і слава живим героям. Мирного неба Україні, миру кожній українській родині!»

Любов Цимбалюк наголосила, що пріоритетним завданням міської влади є підтримка здоров’я ветеранів Житомира. Для цього міськими лікувально-профілактичними установами організовано проведення диспансерного обстеження ветеранів війни.

Також в.о. міського голови  зауважила, що депутатський корпус міської ради зараз працює  над тим, аби відновити соціальну аптеку для ветеранів, і висловила сподівання на якнайшвидше  позитивне вирішення даного питання.

Заступник начальника управління культури міської ради Наталія Марчук розповіла про заплановані заходи з відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни. Зокрема, вона зазначила: «Відповідно до Указу Президента України, 8 травня - це День пам’яті та примирення, тому в цей день в навчальних закладах міста відбудуться уроки пам’яті за участю ветеранів війни та учасників АТО. У церквах міста відбудуться поминальні літургії за загиблими і померлими. Також буде організовано покладання квітів до пам’ятних дошок, пам’ятників та меморіальних комплексів. На Богунському та Корольовському військових кладовищах відбудуться мітинги-реквієми. 9 травня заплановані урочисті  заходи біля Монумента Слави».

Учасників пленуму привітали  учні загальноосвітньої школи №21 м. Житомира, які сказали ветеранам щирі та теплі слова подяки за їх незабутній подвиг, а наприкінці пленуму відбувся концерт.
 
Управління по зв’язка з громадськістю міської ради
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare