Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 51
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477072
Прогноз погоди
У Житомирі відбувся X Міський фестиваль творчості дітей з особливими потребами
24 квітня 2015 року 18:08

Творчий конкурс для дітей та молоді  з особливими потребами «Повір у себе, і в тебе повірять люди»  покликаний привернути увагу до проблем дітей та молоді з функціональними обмеженнями, допомогти їм розвинути їх творчі здібності.
 
«Таких людей багато, і кожен потребує уваги, - зазначає директор Житомирського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко. – Ми, дорослі, повинні  створити умови для розвитку їх творчих здібностей та допомогти у соціалізації таких дітей, аби кожен з них міг повірити в у свої сили, знайти друзів, обрати професію».
 
В місті Житомирі фестиваль проводиться з 2005 року. Протягом 10 років його учасниками стали більше 1000 осіб.
 
Цьогорічний конкурс, який був проведений Житомирським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відбувся 23 квітня  у приміщенні Міського палацу культури.
 
Ювілейний X Міський фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе, і в тебе повірять люди» пройшов під патронатом  в. о. міського голови Любові Цимбалюк за сприяння громадських організацій: «Перспектива», «Надія Є», «Милосердя» та Житомирського відділу профілактики МГО «Центр здорової молоді».
 
Символом фестивалю стали «долоньки єднання», які отримував  кожний  учасник фестивалю як знак миру, єднання  та щастя.
 
«Дорогі дітки, не втрачайте віри в себе. Ви дуже талановиті та здібні й обов’язково досягнете висот.  Приносьте нам, дорослим,  хвилини радості та добра. А ці «долоньки єднання» нехай зігрівають ваші серця та дають сили для нових досягнень»,  - з побажаннями успіхів, творчої наснаги  та мирного неба звернулася до юних артистів Ольга Юрченко.
 
У конкурсі взяли участь учасники різного віку – вихованці Житомирського вищого професійного училища-інтернату, комунального навчального закладу «Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів №1» Житомирської обласної ради (діти з вадами зору), комунальний навчальний заклад «Житомирська спеціальна загальноосвітня  школа-інтернат I-III  ступенів №2» Житомирської обласної ради (діти з вадами слуху), Центру соціальної реабілітації дітей інвалідів Житомирської міської ради, Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну».
 
Талановиті виконавці вражали глядачів яскравими сценічними виступами, майстерністю та дитячою щирістю. На виставку творчих робіт вони представили чудові  поробки, сповнені вірою та світлом, -  малюнки, вироби з бісеру, декупаж, оригамі тощо.
 
На завершення заходу учасники фестивалю були  відзначені почесними дипломами та цінними подарунками.
 
Соціальні працівники  та волонтери, юні артисти та  їх батьки отримали задоволення від свята творчості, яке дає змогу дітям та молоді з функціональними потребами повірити  в себе  та свій потенціал.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare