Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 45
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 477437
Прогноз погоди
У Житомирі не ліквідують районні ради
23 квітня 2015 року 18:14
Під час сесії Житомирської міської ради лише 18 з 40 присутніх депутатів проголосували за ліквідацію районних рад в місті Житомирі. Таким чином, рішення було не прийнято.
 
Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин навів аргументи, що ліквідація районних рад у місті відповідає чинному законодавству. Таку ліквідацію провели і в Чернігові, і у Львові, і у Вінниці.
 
«Сьогоднішнє рішення передбачало  виключно одне – скорочення чиновницького адмінперсоналу і передачу цих повноважень міській раді.  140 соціальних працівників, які працюють в Корольовській та Богунській радах та отримують мінімальну зарплатню, завдяки сьогоднішньому рішенню отримали б 50% надбавки до своєї зарплати. Реальна економія - мінімум  1,5 млн. грн», - зазначив Сергій Сухомлин.

Перед голосуванням слово надали головам районних рад.
 
Голова Богунської районної ради Людмила Янушевич звернула свою увагу, що ради не дублюють функції міської ради.
«За чотири з половиною роки нами проведено 27 засідань і опрацьовано 854 звернень житомирян,- зазначає Людмила Янушевич, - Наша головна функція – це вирішувати соціальні питання житомирян.  Існує 19 видів соціальних допомог. Плюс ми займаємося правовою освітою. Наші депутати працюють на громадських засадах і жодного разу не отримували кошти на діяльність. Було б правильно обговорити повноваження, провести громадські слухання щодо вирішення цього питання».
 
Депутат Наталія Леонченко, яка у 2012 році входила до складу робочої групи щодо вивчення даного питання, зазначила: «Районні ради забезпечують максимальний доступ до житомирян до депутатів.  Крім того, ліквідувувати орган управління недоцільно без ліквідації адміністративно-територіальних одиниць.
 
Депутат Зінаїда Стрякіна також послалася на результати комісії у у 2012 році: «Районні ради в Житомирі вирішують конкретні питання людей. Можливо, потрібно більше координувати діяльність депутатів райради та міської ради. Депутати районної ради ближче до людей».

Дехто з депутатів заявляв, що ліквідація призведе до економії 12 мільйонів, на що начальник управління фінансів Сергій Гаращук сказав, що спочатку потрібно обрати конкретну модель, а потім лише робити певні підрахунки.

В. о. міського голови Любов Цимбалюк попросила не вводити людей в оману щодо фінансових заощаджень.
 
«Діяльність районних депутатів насправді не є такою затратною, вони взагалі не потребують коштів. Проте вони багато працюють, допомагають і нам. Це спільне рішення депутатського корпусу, яке, напевно, потребує громада», - зазначила Любов Цимбалюк.
 
Також в.о. міського голови зазначила, що міська рада працюватиме над оптимізацією роботи виконавчого комітету, і буде розглядатися можливість передачі певних повноважень радам.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare