Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 44
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477255
Прогноз погоди
40% компенсації від держави можуть отримати ОСББ на заходи з енергоефективності
21 квітня 2015 року 15:45
Кабінет міністрів спільно з державним "Ощадбанком" створили програму компенсації від 20% до 40% вартості кредиту на заходи з підвищення енергоефективності.  Отримати компенсацію на утеплення  можуть як фізичні особи – мешканці приватних будинків, так і організовані об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК). Розмір відшкодування становить 40% тіла кредиту для юридичних осіб (ОСББ та ЖБК), 30% - для фізичних осіб. Про це у Житомирі розповіли під час інформаційно-роз’яснювального семінару щодо умов надання компенсацій на придбання енергоефективного обладнання, який відбувся за дорученням віце-прем’єр міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка. Участь у семінарі взяли представники участі Житомирської міської ради, АТ «Ощадбанк» та АБ «Укргазбанку». Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук констатував, що в минулому році Уряд уже розпочав програму з компенсації 20% від вартості на придбання негазових котлів.
 
«І в нас, до речі, позитивна динаміка з цього приводу. За два тижні в жовтні минулого року було видано кредитів на 2,250 млн. грн. через місяць вже було видано на 12,5 млн.грн, ще через місяць на 1.01.15 вже було видано на 28 млн. грн. Це при тому, що держава відшкодовує лише 20%», – зауважив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Програму щодо компенсації вартості кредиту на утеплення будинків поки що можливо запровадити в ОСББ, розповів присутнім перший заступник міського голови Сергій Сухомлин. Оскільки там вже організований механізм, є позичальник, є той, хто повертатиме кредит. Тому саме на цей  напрямок найбільший відсоток компенсації.
 
«Зараз розпочинаються подібні пілотні проекти з сум в 500 млн.грн. але лише ті ОСББ, які першими візьмуть участь у цій програмі , матимуть шанс отримати ці гроші. Тому ми так терміново за дорученням віце-прем’єра організували подібний семінар в першу чергу в Житомирі, для того, щоб наші ОСББ мали можливість отримати фінансування», – наголосив Сергій Сухомлин.
 
Спікери семінару висловили сподівання, що коли програма запрацює, серед населення та ОСББ Житомирщини вона користуватиметься попитом.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare