Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 464485
Прогноз погоди
У загальноосвітніх навчальних закладах міста розпочато проведення «Днів цивільного захисту»
15 квітня 2015 року 15:31
 
15 квітня у загальноосвітніх  навчальних закладах міста розпочато проведення «Днів цивільного захисту». Про це інформують в управлінні з питань НС та ЦЗН  міської ради.

У проведенні заходів візьмуть участь керівники виконавчих органів Житомирської міської ради.

У ході зустрічей з колективами навчальних закладів вони акцентують увагу на важливості проведення навчань, необхідності дотримання правил безпеки та правильних діях в надзвичайних ситуаціях.

«Дні цивільного захисту»  організовано  управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради та навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Житомирської області.  До проведення зазначених заходів також залучено   підрозділи пожежно-рятувальної служби ДСНС України в Житомирській області, які продемонструють учням та вчителям зразки сучасної техніки, оснащення, що застосовуються при проведенні аварійно-рятувальних робіт під час ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків.

За словами начальника управління  з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Микола Дідківського, такі заходи проводяться щорічно і є механізмом  практичної перевірки рівня знань та навичок учнів, педагогічного та технічного персоналу навчальних закладів з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, а також у якості підготовки захисту навчального закладу до надзвичайних ситуацій.

«В ході проведення днів цивільного захисту у всіх навчальних закладах  заплановано провести комплексні об’єктові тренування, на яких з урахуванням існуючих ризиків виникнення можливих надзвичайних ситуацій відпрацьовуватимуться практичні дії щодо захисту учнів, педагогічного та технічного персоналу», - зазначає М.В. Дідківський.

Метою проведення Днів цивільного захисту є  закріплення учнями та персоналом навчальних закладів умінь та навичок грамотно й чітко діяти в у разі виникнення надзвичайних ситуаціій,  формування і розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей, таких як: мужність. витримка, кмітливість, ініціатива, відвага та взаємодопомога. 

Основні завдання даних заходів -  підвищення рівня готовності адміністрацій, штабів цивільного захисту навчальних закладів, формувань до виконання своїх обов’язків у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації, пропагування передового досвіду у сфері цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове