Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів:
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464682
Прогноз погоди
У Житомирі відкрили "Центр соціальної допомоги учасникам АТО та їх сім'ям"
9 квітня 2015 року 16:40
9 квітня у Житомирі відкрили "Центр соціальної допомоги учасникам АТО та їх сім'ям". Спеціалізоване формування працюватиме як підрозділ Житомирського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.
 
“Головна мета центру  -  це підтримати учасників АТО та їх сім'ї. Планується здійснення соціальних заходів, спрямованих на організацію медичної та психологічної допомоги, а також напрацювати співпрацю з державними установами, благодійними та громадським організаціями. Нам важлива консолідація суспільства. Питання людини, яка звернулася до центр, має вирішитися від початку до кінця. Центр не має права перетворитися на формальну установу”, - сказала в.о.міського голови Любов Цимбалюк.
 
Зокрема, в Центрі надаватимуть юридичні консультації з питань оформлення соціальних пільг та видачі посвідчень учасникам бойових дій.
 
Учасник АТО, голова громадської організації "Бойове братерство ветеранів АТО" Валерій Логінов вважає, що в Україні добре прописано законодавство щодо підтримки захисників, але багато залежить від людей, які працюватимуть у подібних закладах. “Ми докладемо усіх зусиль, аби заклад був дієвим. Відкриття формування може стати прецедентом, досвідом, який використають інші міста”, - зауважив В.Логінов.
 
Директор Міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ольга Юрченко представила кадровий склад підрозділу, а також розповіла, як саме формувалася концепція створення “Центру”. “Саме тут можна буде довідатися усі моменти, які стосуватимуться учасників АТО та їх сімей. Ми не будемо розмежовувати людей по терміну перебування на місці бойових дій, чи по кількості травм. Зокрема, тут можна буде піднімати і питання працевлаштування, повернення на попереднє місце роботи, вставлення інвалідності  чи соціально-економічної допомоги.  Це має бути щоденна кропітка, невидиму для широкого загалу, робота”, - інформує О.Юрченко.
 
Дав Боже благословення Центру отець Богдан: “Відкриття Центру не можна зараз оцінити в повній мірі. Люди, які захищали нашу державу мають отримати опіку, допомогу та підтримку. Інакше вони почувають себе кинутими на призволяще. Тільки любов може дати великий результат вливання в суспільство людини, яка пережила страхіття”.
 
До співпраці спеціалізованого центру запрошують спеціалістів на договірних засадах та волонтерів. Контактна особа Юлія Оверчук, моб. (096)8299367.
Адреса Центру: м.Житомир, майдан ім.С.П.Корольова, 6.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове