Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 40
візитів сьогодні: 5538
візитів всього: 477530
Прогноз погоди
У Житомирі вшанували пам’ять розстріляних під Катинню
9 квітня 2015 року 09:41
У Житомирі відбувся круглий стіл «Катинь 1940-2010-2015», присвячений  вшануванню пам’яті жертв сталінських репресій та розстрілів.

Відкриваючи засідання, голова Житомирської обласної Спілки поляків України Вікторія Лясковська-Щур зауважила, що вивчення причин та наслідків тоталітарного режиму є пріоритетною темою наукових досліджень, а також моральним обов’язком розкриття правди про тих, хто постраждав безневинно.

«Земля приховала сліди Катинського злочину, а брехня мала стерти його з людської пам’яті. Але близькі вбитих, інші сміливі люди вірно стояли за цю пам'ять, охороняли її й передавали наступним поколінням», - зазначила В.Лясковська-Щур.

Керуючий справами міськвиконкому Петро Кудряшов зачитав звернення в.о.Житомирського міського голови до польської громади. «Я висловлюю вам глибоку повагу, що польський народ не промовчав, проніс історичну правду крізь роки та змусив весь світ почути про Катинський злочин», - йдеться у зверненні.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута закликав молодь до діалогу, проговорити своє ставлення до історії. «Від того, як ви сприйматимете уроки минулого, залежить майбутнє України», - зауважив Я. Лагута.

До спільної скорботи та прощення всіх, хто передчасно втратив життя під час катинської трагедії, запросив присутніх Капелан поляків Житомирщини кс. Ярослав Гіжицький.

На засіданні круглого столу виступили асистент кафедри спеціальних історичних дисциплін та правознавства Бабінська Марина, керівник науково-редакційної групи при обласній редколегії книги «Реабілітовані історією» Лариса Копійченко, кандидат мистецтвознавства, доцент ЖНАЕУ Ірина Копоть.

Усі виступи супроводжувалися мультимедійною презентацією матеріалів Люблінського відділення Інституту національної пам'яті і Товариства «Родина катиньська у Любліні» та фотоматеріалів, зібраних колективом ЗОШ №17.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare