Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 38
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 476452
Прогноз погоди
Посилено контроль перевірок димових та вентиляційних каналів
1 квітня 2015 року 16:43
Про прибирання підвальних приміщень, які взяті на облік як найпростіші укриття, йшлося на черговій нараді з керівниками комунальних підприємств.  Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Микола Дідківський ще раз наголошує керівникам комунальних підприємств на  необхідності  наведення  ладу  у підвалах багатоповерхівок.
 
«Є підприємства, які цю роботу завершили  чи майже завершили. Однак більша частина підприємств не досягли навіть 50%,  - зазначає Микола Дідківський та наводить цифри, які характеризують роботу підприємств у цьому напрямку. Він  відзначив, що найкраще робота проводиться в житлових підприємствах №9 (з 33 будинків, що мають підвальні приміщення  на обліку, 100% виконано роботи) та №6 (з 42 будинків виконано роботи у 36 будинках  – 86 %). Підприємство №1  представило 77% виконаних робіт, АМОН – 68%.
 
Начальник управління НС та ЦЗН міської ради звернув увагу на ще одному проблемному питанні - отруєння мешканців міста продуктами згорання від експлуатації газових приладів.
 
«За минулий місяць зареєстровано 4 випадки отруєння від продуктів згорання. 7 осіб постраждало, з них – одна 3-річна дитина,- говорить  Микола Дідківський. - Страждають ті, у кого все ніби відповідає технічним вимогам. Але встановлено газову колонку, виведену в димвентканал, і примусову витяжку на кухні. Включення потужної витяжки призводить до того, що продукти згорання йдуть не в димвентканал, а на кухню».
 
Доповідач також зазначив, що на  засіданні комісії з техногенної безпеки, що відбулася  на минулому тижні, було прийнято рішення посилити контроль за станом та якістю перевірок димових та вентиляційних каналів в квартирах багатоповерхових будинках і, в першу чергу, провести позапланові перевірки димових та вентиляційних квартирах багатоповерхових житлових будинків, обладнаних газовими приладами з відведення продуктів згорання в димові та вентиляційні канали із  складанням відповідних актів.
 
Микола Дідківський наголосив на необхідності виконання даного рішення.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare