Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 477170
Прогноз погоди
У Житомирі відбулося експертне обговорення «Дорогою реформ: як стоденна діяльність уряду вплине на життя житомирян»
31 березня 2015 року 14:15
27 березня у Житомирі відбулося експертне обговорення  «Дорогою реформ: як стоденна діяльність уряду вплине на життя житомирян». Організаторами заходу виступила громадська ініціатива «Реанімаційний пакет реформ» (РПР), яка поєднує в собі експертні, комунікаційні та лобістські можливості. Експерти та активісти  РПР долучаються до розробки та лобіювання законопроектів та контролюють втілення реформаторських законів.
 
Під час заходу було представлено пропозиції РПР щодо реформування  в країні, а  також презентація пакетів реформ, напрацьованих експертами. Наголошувалося, зокрема, на важливості  реформи в державній службі. «Реформування уряду та міністерств є своєрідним «ключем до реформ», - зазначають організатори заходу. Прийняття закону про адміністративну процедуру, на думку експертів, стане основою для належного урядування,  врегулює відносини  органів виконавчої влади й місцевого самоврядування з громадянами та об’єктами господарювання, а також створить ефективні процедури несудового оскарження та скасування адміністративних актів.

У ході зустрічі  обговорено стан та проблеми сучасної системи освіти. Експерт групи РПР з реформування сфери освіти Світлана Благодєтєлєва-Вовк наголошує на необхідності оновлення освітньої системи та форматування механізму фінансування освіти. «Фінансування освіти, безперечно, залишається на низькому рівні, - зазначає експерт, -  Але гроші – це лише одна складова. Потрібно змінювати всю освітню систему  та спрямувати  запити суспільства не на дипломи, як сьогодні, а на знання».
 
Під час презентації напрацьованих реформ члени РПР велику увагу приділили реформуванню системи правоохоронних органів. «Мова йде не про нову назву та пошиття нової форми, -  зазначає менеджер групи РПР з реформи правоохоронних органів Марина Цапок, -  А про системні зміни, починаючи від принципів формування  і підпорядкування силових структур і закінчуючи підходами до оцінювання результатів їхньої роботи». Визначивши   проблеми сучасної системи правоохоронних органів, Марина Цапок також зазначає, що  реформування міліції у поліцію – це насамперед створення органу, який працює на користь громади та надає поліцейські послуги населенню.  У цьому контексті важливим є участь громади у конкретному та прозорому механізмі відбору кандидатів на посади у поліції.

Після презентації  необхідних  напрямків реформування  РПР учасники зустрічі перейшли до серії «запитання-відповіді». Присутні на зібранні просили урахувати проблемні аспекти у деяких сферах суспільного життя,  висловили свої пропозиції та ініціативи, мали можливість задати питання спікерам заходу та  отримати відповіді.
 
Організатори обговорення наголошують: РПР – це позаполітична структура, яка  напрацьовує  законопроекти та пропонує їх  парламенту. Члени РПР зазначають, що думка громади на місцях є важливою для  експертів задля формування  конструктивного та цілісного бачення, як реформувати країну в цілому.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare