Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477296
Прогноз погоди
Рятувальники наголошують на важливості профілактичної роботи на комунальних підприємствах міста
31 березня 2015 року 14:17
Одне з питань порядку денного чергової наради з керівниками комунальних підприємств стосувалося стану профілактичної роботи з пожежної безпеки з населенням та комунальними підприємствами міста.
 
Провідний інспектор міського відділу управління ДНС України в Житомирській області Сергій Русецький виступив  з інформацією  «Про стан пожежної безпеки на території міста та заходи, що вживаються для попередження  загибелі та  травмування людей на пожежах».
 
Як повідомляє інспектор,  з  початку 2015 року на території міста виникло 74 пожежі, в яких загинуло 4 особи, зазнали травм – 1 особа; збиток від пожеж становить 5 млн 200 тис. грн. Це більше, ніж за аналогічний період   минулого  року  (відповідно 49 пожеж та збиток від пожеж становив 1 млн. 592 тис. грн ).  Доповідач  зазначає, що  пожежі виникають  від загорання сміття та сухої трави на відкритій території.
 
«З аналізу причин виникнення пожеж видно, що найбільша їх кількість виникла через необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей та електропобутових приладів, а також  через  порушення правил пожежної безпеки при монтажі електромереж», - наголошує Сергій Русецький.
 
З огляду на це, співробітниками МВ ДСНС  приділяється увага щодо профілактики пожеж. Так, з метою запобігання виникнення пожеж та загибелі людей інспекторський склад МВ ДСНС проводить  роботу серед громадян щодо ознайомлення з правилами пожежної безпеки в Україні. Зокрема, проводяться  виступи в  трудових колективах, організовано постійну передачу текстів з інформацією протипожежних застережень, звернення до населення через радіовузли на об’єктах з масовим перебуванням людей – на об’єктових радіовузлах Центрального універмагу, залізничного вокзалу, автостанціях №1 та №2, на Сінному, Житньому та Староміському ринках.
 
Висвітлюються застереження та  основні вимоги протипожежної безпеки у побуті через наявні засоби масової інформації (КРОК радіо, Житомирська хвиля та Міське радіо), а також розміщуються статті та інформація з протипожежної безпеки в друкованих ЗМІ та Інтернет-виданнях  м. Житомира. На житлових будинках та об’єктах з масовим перебуванням людей розміщено експрес-інформацію щодо стану пожежної безпеки в місті та заходи, які вживаються для їх запобігання, а також необхідність дотримання правил пожежної безпеки.
 
Сергій Русецький зазначає, що на об’єктах різних форм власності з початку року виникло 4 пожежі, та звертає увагу керівників комунальних служб на важливості проведення роз'яснювальної роботи з правил пожежної безпеки на підприємствах  та організаціях міста.
 
Працівники МВ ДСНС звертаються до жителів з проханням дотримуватися правил безпеки при користуванні нагрівальними приладами та пічним опаленням.
 
Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare