Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477274
Прогноз погоди
Нові завдання для соціальної політики муніципалітетів
28 березня 2015 року 11:22
У Львові пройшов ІІІ Всеукраїнський форум місцевого самоврядування. Як поінформувала в.о.Житомирського міського голови Л.Цимбалюк, одне з питань першого дня форуму - панельна дискусія на тему «АТО: нові завдання для соціальної політики муніципалітетів».

«Ця тема надзвичайно актуальна для нашого міста, оскільки у Житомирі дислокується 95-та аеромобільна бригада, і багато житомирян є учасниками АТО. На жаль, наша область несе великі втрати – у ході війни на сході України гинуть найкращі сини українського народу. Тому і соціальна політика міста доповнюється новими завданнями», - зауважила в.о. міського голови Любов Цимбалюк.

Житомир, на відміну від Львова, не має окремої цільової програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, але це не означає, що місто не займається питаннями підтримки таких сімей: ми ведемо облік цих сімей та знаємо їх потреби. 16 житомирським сім’ям загиблих виплачена грошова компенсація у розмірі 100000 грн кожній. Місто взяло на себе і фінансову підтримку дітей загиблих: щомісячна адресна матеріальна допомога на дітей призначається до досягнення ними 18-річного віку в розмірі 50% прожиткового мінімуму для відповідної категорії громадян, встановленого відповідно до чинного законодавства України.

У місті є нагальна необхідність забезпечення учасників АТО земельними ділянками. Зокрема, у районі Корбутівки міста Житомира незабаром з’явиться новий житловий квартал, де проживатимуть родини учасників АТО. Детальний план цієї території затвердили депутати Житомирської міської ради на засіданні 11 березня 2015 року. Близько сотні учасників зможуть отримати тут земельну ділянку під будівництво. Нагальна необхідність використання цієї території пов’язана з великою кількістю звернень житомирян-учасників АТО щодо відведення земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво.

На виконання Указу Президента України від 18.03.15 р. №150/2015 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» на сьогодні підготовлений проект рішення щодо створення у місті Житомирі Центру соціальної допомоги учасникам АТО та їх сім’ям.

Також у планах забезпечити оздоровлення усіх дітей, батьки яких є учасниками АТО, за кошти міського бюджету та придбати їм путівки у міський оздоровчий табір «Супутник».

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare