Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 464124
Прогноз погоди
На виконкомі заслухали інформацію про харчування дітей у дитячих садочках
19 березня 2015 року 13:39
 
"Діти Житомира не голодують", - про це під час засідання міськвиконкому сказала голова батьківського комітету дитячого садочка №26 мама Марія Ващенко.

Вона повідомила, що прийшла від  матерів, аби пояснити, що у батьків немає нарікань на організацію  харчування  в дитячих садочках. Проблеми, які виникають, спільно вирішують керівники дошкільних закладів за погодженням із батьківськими комітетами,  залучаючи  благодійні кошти на закупівлю відсутніх продуктів та  спонсорську допомогу.
 
Начальник управління освіти Валентин Арендарчук розповів про ситуацію з харчуванням у дитячих садочках Житомира. Зокрема, він зазначив, що харчування дітей у дошкільних навчальних закладах забезпечується з урахуванням усіх вимог.  Станом на січень 2015 року  управлінням освіти проведено всі конкурсні торги на закупівлю продуктів харчування. Однак, у зв’язку з  постійним зростанням цін на продукти харчування на споживчому ринку,  деякі постачальники продуктів харчування  розірвали договори на постачання продуктів.
 
" Проблеми є. Постачальники відмовилися надавати продукти за цінами, передбаченими результатами тендерів. На сьогодні є дефіцит таких продуктів, як крупи, масло вершкове, цукор, олія. Деякі продукти замінюються відповідно до таблиці взаємозаміни продуктів за енергостійкістю", - сказав начальник управління освіти.
 
Також Валентин Арендарчук зазначив, що в дошкільні навчальні заклади безперебійно постачають м’ясо та м’ясопродукти, молоко, сир, кефір, яйця, хліб та хлібобулочні вироби, печиво, макаронні вироби, горох, чай, какао, соління, томатна паста.

Управлінням освіти 11 березня 2015 року оголошено повторні торги на закупівлю продуктів, які не постачаються, за скороченою процедурою. Торги відбудуться 31.03.2015 року.

Також в  управлінні освіти інформують, що  у  2015 році на харчування дітей ДНЗ та НВК виділено 19097,1 тис. грн. Харчування дітей в дошкільних навчальних закладах забезпечується у відповідності  до «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України  № 298/227 від 17.04.2006 року(зі змінами 2013р.) за натуральними нормами , які затверджені постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22.11.2004 року №1591.

На сьогодні за рахунок міського бюджету покривається 40%  вартості харчування, 60 % сплачують батьки.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове