Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів:
візитів сьогодні: 5528
візитів всього: 463577
Прогноз погоди
Житомирські бійці АТО об'єдналися в ЖБК
16 березня 2015 року 13:05
13 березня відбулися збори житлово-будівельного кооперативу «Укроп» під головуванням   голови  правління, офіцера 95-ї аеромобільної бригади Валерія  Логінова. На зустріч були запрошені  військовослужбовці ЗСУ, які є учасниками АТО та подали документи на отримання земельних ділянок.
 
Під час зібрання  розглядалися два основні  питання: прийняття заявок військовослужбовців для вступу до ЖБК «Укроп», створення комісій та керівних органів для забезпечення діяльності кооперативу.

Як зазначив Валерій Логінов, 4 березня відбулися установчі збори по створенню кооперативу, 10 березня проведена реєстрація ЖБК "Укроп" як юридичної особи. Кооператив створений виключно для учасників АТО з метою об'єднання зусиль  для отримання земельних ділянок під забудову. Статут ЖБК передбачає проектування, будівництво, експлуатацію та обслуговування  приватних будинків для військовослужбовців.

За словами  Валерія Логінова,  житомирські військовослужбовці подали вже більше 800 заявок  на  отримання землі. В  межах Житомира ділянок не вистачає, тому  розраховують  на розподіл двохсот гектарів землі (це близько 1500 ділянок) в районі села Тетерівка.

" Тут є два шляхи вирішення, - зазначає Валерій Логінов, - перший -  залишити землю  в сільраді й провести  рішення про виділення цієї землі через обласну раду, другий шлях -  наполягати  на тому, щоб земля передавалася до складу міста, але для цього рішення треба буде протягувати через Верховну Раду України".

Також він зазначив, що кооператив – це лише форма захисту законних прав та інтересів асоційованих членів, а вся земля буде приватною власністю військових та їх сімей.  "Все залежить тільки від нас, від нашої самоорганізації та наскільки ми готові відстоювати свої інтереси», - зазначає Валерій Логінов.

У ході зустрічі бажаючі  написали заяви на вступ до ЖБК «Укроп». Наступне засідання проведуть у сесійній залі міської ради 19-го березня о 15-й годині.

По завершенню зібрання  Валерій Логінов повідомив, що  військовослужбовці житомирського гарнізону мають намір звернутися до Міністерства оборони України щодо вирішення долі ділянок, які  підпорядковані міністерству та не використовуються за призначенням. 

"У межах Житомира є багато землі, підпорядкованої  Міністерству оборони України, - говорить Валерій Логінов.- Оскільки ці території не використовуються для оборонних цілей, ми вважаємо за доцільне звернутися від ГО "Бойове братерство ветеранів АТО", від спілки та  всіх військовослужбовців житомирського гарнізону до Міноборони щодо  виділення цієї землі для приватного будівництва. Це ділянки на вул. Ватутіна, Щорса, Черняховського, райони Смаковка, Корбутівка".


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове