Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5533
візитів всього: 480427
Прогноз погоди
У Житомирі відкрили «Кімнату пам’яті Святослава Ріхтера»
5 березня 2015 року 17:32
Сьогодні в  музичній школі № 2 імені Святослава Ріхтера відбулося відкриття «Кімнати пам’яті Святослава Ріхтера», присвяченої 100-річчю від дня народження відомого житомирянина і перша екскурсія виставочною експозицією. Її автори: директор Музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера Житомирської міської ради Людмила Кочевенко, завідуюча історичним відділом Житомирського обласного краєзнавчого музею Ольга Родічева, член національної спілки художників України Юрій Дубінін та науковий співробітник історичного відділу обласного краєзнавчого музею Юлія Каплун.
 
Церемонію відкриття відвідали заступник міського голови Олександр Бочковський, начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський, люди, які були особисто знайомі з Святославом Ріхтером, краєзнавці, музикознавці, громадські діячі та поціновувачі творчості піаніста.
 
Заступник міського голови Олександр Бочковський подякував колективу музичної школи та усім, хто долучився до створення «Кімнати пам’яті Святослава Ріхтера» та нагородив присутніх на церемонії відкриття натхненників  її створення подяками управління культури міської ради.
 
«Святослав Ріхтер - видатний житомирянин. Я вдячний усім, хто долучився до створення даної кімнати-музею, за те, що по крупинкам збирали ту пам'ять, яку можна представляти не лише житомирянам, а й гостям з усього  світу», - зазначив заступник міського голови.
 
Директор школи Людмила Кочевенко  поінформувала: «Матеріали, представлені в «Кімнаті пам’яті Святослава Ріхтера», збиралися протягом двадцяти років, у 2000 році в музичній школі була відкрита  експозиція, присвячена Святославу Теофіловичу. Коли у 2010 році наша школа отримала ім'я Святослава Ріхтера, ми розпочали посилено працювати над тим, аби вшанувати на належному рівні нашого видатного земляка».
 
Відвідувачі «Кімнати» матимуть змогу ознайомитися з унікальними експонатами: цінними паперами, публікаціями, книгами, фотознімками  та особистими речами видатного житомирянина, які розкажуть про його життєвий та творчий шлях.
 
На завершення відкриття «Кімнати» гості урочистого зібрання були запрошені на концерт учнів, випускників та викладачів музичної школи.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare