Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 481627
Прогноз погоди
Дорогі житомиряни! Шановна громадо!
20 лютого 2015 року 16:08
Президент України Петро Порошенко підписав Указ "Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".  Документом встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
 
Дорогі житомиряни! Шановна громадо!
 
З вдячністю за подвиг  ми вклоняємося учасникам Революції гідності  та вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні.  Згадуємо нелегкий шлях Євромайдану та криваві дні  20 лютого 2014 року, що  навіки закарбувалися в серцях і пам’яті українців. Понад 100 мирних протестувальників загинули від куль снайперів на вулиці Інститутській. Небесна Сотня поклала життя за європейські ідеали та прагнення відстояти людську гідність! Тоді ніхто не міг подумати, що  найстрашніша боротьба попереду - війна із зовнішнім агресором.

Сьогодні нелегкий час для нашої країни та кожної  української родини. Анексовано Крим; захоплена частина Луганської і Донецької областей; зруйновані будинки, школи та заводи. У ході  війни на сході України  гинуть найкращі сини українського народу, мирні жителі.

Я щиро  вдячна всім, хто  проявив громадянську позицію, згуртувався й допомагає нашим воїнам  відстояти незалежну соборну Україну. Революція Гідності змінила нашу свідомість. Ми небайдужі до долі своєї країни та переконані, що  нікому не дозволимо зганьбити своєї Батьківщини. Українці змужніли, консолідувалися як нація та довели всьому світові, що  Україна - держава, сильна духом і згуртованістю народу.

Минув рік з пережитих подій на майдані.  Біль втрати кожного сина з Небесної сотні не вщухає. Запалімо свічку та помолімося за своїх героїв.  Відчуємо колосальну відповідальність за майбутнє країни перед кожним загиблим патріотом, який віддав життя заради України. Будьмо згуртованими та сильними сьогодні  у протистоянні з ворогом. Тільки так ми зможемо зупинити жахливу війну та  зберегти цілісність і незалежність нашої держави.

Я бажаю кожному з вас, дорогі житомиряни,  незламної віри у перемогу України! Ми обов'язково  будемо жити в мирі та мати єдину незалежну країну - в ім’я Небесної Сотні, в ім’я пам’яті загиблих воїнів в зоні АТО.  Слава Україні! Героям слава!
 
В.о. Житомирського міського голови Л.В. Цимбалюк


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare