Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464547
Прогноз погоди
У Житомирі провели навчання та перевірили сховища
17 лютого 2015 року 19:43
17 лютого  на території ТРЦ «Глобал UA» були проведені навчання з ліквідації надзвичайної ситуації. Голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський зазначив, що даний заклад був вибраний для проведення навчань не випадково, адже саме тут  завжди велике скупчення людей.

Керівниками штабу навчання були відтворені обставини з несанкціонованого вибуху. Для здійснення заходів з евакуації відвідувачів та персоналу «Глобалу» та «розмінування» торгового центру були залучені спеціалісти органів внутрішніх справ та служби безпеки України, піротехнічний підрозділ  управління ДСНС України в Житомирській області.


Заступник начальника управління ДСНС України в Житомирській області Олег Держанівський поінформував: «Близько 20 хвилин знадобилося на те, щоб обмежити доступ  громадян до об’єкту та рух транспорту на прилеглій території, евакуювати  персонал закладу та його відвідувачів». Також він зазначив, що це непоганий результат для подібного закладу.


Голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський наголосив на необхідності відпрацювання заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій та зазначив, що подібні навчання будуть проводитися й надалі: «Я задоволений сьогоднішнім навчанням. Звичайно, були недоліки. Ми їх проаналізуємо вже завтра на засіданні. Хочу наголосити ще раз на тому, що це були не показові навчання, а дійсно необхідна робота та спрацювання всіх служб».

Також сьогодні перший заступник міського голови  Сергій Сухомлин  та голова Житомирської ОДА  Сергій Машковський проінспектували стан декількох сховищ та укриттів, які знаходяться на території міста.

Сергій Сухомлин зазначив, що не всі підприємства належним чином ставляться до підготовки захисних споруд: «У Житомирі є сім підприємств, які не виконують свої зобов’язання по утриманню сховищ у належному стані. Ми зараз підготували документи  по цих підприємствах і передаємо їх  до прокуратури. Що стосується житлового фонду, то зрозуміло: через складну економічну ситуацію фінансове питання у ВЖРЕПів стоїть дуже гостро. Разом з тим я хочу висловити вдячність всім працівникам ВЖРЕПів, які відповідально підійшли до цієї роботи.

Перший заступник міського голови повідомив, що перелік підвальних приміщень, які можна використовувати в якості найпростіших укриттів, постійно доповнюється новими об’єктами.


«Це ті підвали, які ми розчисти, відкачали воду і виконали інші заходи, які дозволять використовувати їх. Робота продовжується і житомиряни повинні розуміти, що найпростіші укриття – це в першу чергу їх захист, тому закликаю не бути пасивними і звертатися на телефони інформдовідки та ВЖРЕПів. Ми постійно аналізуємо інформацію про стан підвальних приміщень і це допомагає нам  приводити їх до належного стану», – наголосив Сергій Сухомлин.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове