Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 465082
Прогноз погоди
Житомирський Учнівський Кінофестиваль «ЖУК» – хороший інструмент для патріотичного виховання дітей
11 лютого 2015 року 12:13
Про це розповів перший заступник міського голови Сергій Сухомлин під час прес-конференції, присвяченій презентації «ЖУКа».
 
«Ті події, які відбуваються в Україні останній рік, вони показали, що виховання духу патріотизму, в першу чергу у дітей – це важливий момент політики, в тому числі на рівні держави. Цього нам не вистачає. Саме подібним кінофестивалем та іншими заходами, ми прагнемо наздогнати втрачене. Коли представники ГО «Творча студія DreamStep» запропонували втілити в життя ідею такого фестивалю, я не вагався. Більш за все мене вразила ідея цього кінофестивалю – показати, що герой – це і той, хто воює за свою Батьківщину, і той, хто проявляє героїчні вчинки у повсякденному житті. Не секрет, що за останні роки патріотичне виховання в школах було або відсутнє взагалі, або на дуже низькому рівні. Завжди є проблеми, які нам дорослим здаються важливішими, і як правило виховання патріотизму та любові до своєї країни у наших дітей відходить на другий план. Відтак, через призму погляду дітей на проявлення героїзму, ми дорослі, зможемо по іншому подивитись на події, що відбуваються в Україні», – констатує Сергій Сухомлин.
 
Голова ГО «Творча студія DreamStep»  Богдан Яремчук переконаний, діти теж хвилюються з приводу того, що в країні війна. І на своєму рівні у них є бажання хоч якось вплинути на ситуацію:  «Через свій вік, вони не можуть брати участь в АТО, захищати свою країну фізично. Та такими короткометражними фільмами на тему «Будь героєм» вони можуть продемонструвати свою позицію. Ми бачимо, наскільки сильно впливає сьогодні інформаційна війна на суспільство і в ній ми маємо також брати активну участь виховуючи патріотизм, гідність, любов до своєї країни, любов до свого міста, до батьків, до ближнього», – розповів Богдан Яремчук.
 
Для учнів шкіл презентація проекту відбулася 5 лютого. Більше 120 учнів із 22 шкіл Житомира виявили бажання відзняти свою короткометражку і продемонструвати в ній своє бачення проявлення героїзму. Команда «ЖУКа» протягом усього часу буде координувати та консультувати школярів і всіляко їм допомагати. Для здобуття основи у створенні мініфільму для молодих людей проведуть необхідні майстер класи. Один з таких, на тему «Режесура та написання сценарію» провів житомирський режисер Дмитро Голумбевський.
 

«Кінофестиваль і Житомир – досі були поняттями несумісними. Але провівши перший майстер-клас я побачив, що дітям це цікаво. Вони хочуть знімати своє кіно.  Моя ціль була надихнути дітей. Я сподіваюся, що через місяць-півтора ми побачимо достойні роботи, які можливо зможуть претендувати на нагороди міжнародних кінофестивалів», - переконаний Дмитро Голумбевський.
 

Проект триває з 15 грудня 2014 по 18 квітня 2015р. До кінця березня учні шкіл Житомира повинні відзняти свою тематичну короткометражку. Потім конкурсне журі оцінюватиме фільми в різних номінаціях (кращий фільм, кращі актори, кращий сценарій і т.д.). Після визначення переможців буде проведена церемонія нагородження з «червоною доріжкою», прямою трансляцією і статуетками «ЖУК».


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове