Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 18
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464680
Прогноз погоди
У Житомирі обговорили шляхи впорядкування та легалізації роботи таксі
9 лютого 2015 року 16:15
5 лютого 2015 року відбулась робоча зустріч заступника міського голови Євгенія Демчика з представниками служб таксі міста Житомира. В робочій зустрічі також взяли участь представники Житомирської об’єднаної державної податкової інспекції, міського відділу ДАІ УМВС України в Житомирській області, укртрансінспекції у Житомирській області та спеціалісти управління транспорту і зв’язку міської ради. Тема зустрічі – впорядкування та легалізація роботи таксі у місті Житомирі.
 
На початку зустрічі заступник міського голови зауважив, що на даний час сформована та затверджена мережа міських автобусних маршрутів, яка є напрацьованою та близькою до оптимальної, всі перевізники автобусних маршрутів мають дозвільні документи.

З метою створення умов безпечних та якісних перевезень житомирян службами таксі, створення здорового конкурентного середовища, заступник міського голови запропонував працювати разом та напрацьовувати механізм виведення з ринку тих суб’єктів, які працюють нелегально та не можуть гарантувати безпеки.

Представники служб таксі погодились із Є.Демчиком і наголосили, що дійсно основною проблемою розвитку сфери таксомоторних перевезень є наявність великої кількості нелегальних таксі.
 
Присутні обговорювали можливість створення та механізм функціонування у м. Житомирі  визначених стоянок для легальних таксі із спеціальними пропускними картками, які дозволять посилити контроль за роботою вказаних перевізників.
 
Учасники наради констатували: сьогодні ринок таксі потребує чітких правил, оскільки умови та стандарти перевезень не задовольняють ні пасажирів ні самих підприємців.
 
Заступник міського голови Євгеній Демчик зауважив: «Ми разом опрацюємо питання легалізації таксі, вивчимо усі ваші пропозиції та досвід різних міст України з даного питання, а також законодавче врегулювання даної сфери послуг і запропонуємо документ, який би встановив механізм контролю роботи інформаційно-диспетчерських служб, сприяв наданню якісних послуг, підвищенню комфорту та безпеки перевезень, гарантії захисту прав водії та споживачів послуг та запропонував приєднуватись із своїми пропозиціями та зауваженнями». Також він наголосив, що завдяки спільним  зусиллям можна досягти очікуваного результату.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове