Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477410
Прогноз погоди
«Консолідація громадських організацій задля реалізації молодіжної політики міста»
5 лютого 2015 року 12:50
 
 
Під такою назвою 4 лютого пройшло засідання круглого столу  під головуванням в. о. міського голови Любові Цимбалюк за участю представників молодіжних громадських організацій та органів студентського самоврядування. В обговоренні також взяли участь начальник управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук, заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту міської ради Людмила Сікайло.
Важливими темами, які піднімалися під час роботи круглого столу, були пріоритети молодіжної політики міста на 2015 рік та створення Молодіжної громадської ради як консультативно-дорадчого органу при міському голові. Також у ході обговорення розглядалися питання участі молоді у формуванні та реалізації молодіжної політики і розробки й впровадження галузевих молодіжних проектів у місті.
 
Ірина Ковальчук назвала створення Молодіжної громадської ради "наболілим та обов'язковим кроком" та розповіла  про історію створення такого органу. Зокрема, вона зазначила, що ініціатива появи Молодіжної ради обговорювалася місцевою владою й активістами ще декілька років тому. В 2010 році на виконкомі було затверджено положення про Молодіжну раду, проведено ряд круглів столів та обговорень із залученням молоді та лідерів студентського самоврядування. Однак  реалізація даної потреби так і не відбулася. "У 2014 році ініціатива почала відновлюватися, - розповідає Ірина Ковальчук, - було зібрано анкети та заявки від 36 громадських організацій, 26 грудня під час зустрічі з молодіжними громадськими організаціями обговорено особливості даного положення, актуальні питання молодіжної політики та діяльності молодіжних організацій. На зібраннях було окреслено склад Молодіжної ради (згідно положення 11 членів, а також асоційовані члени), обрано голову, заступника й секретаря ради, окреслено комітети та визначено їх керівників. Головою Молодіжної ради шляхом голосування обрано Олександра Кулікова".
 
Як зазначила доповідач, пріоритетами молодіжного руху є, в першу чергу, можливість самореалізації молоді та ведення діалогу з представниками влади, а також  консолідація молодіжних організацій задля реалізації молодіжної політики міста. Ірина Ковальчук зауважила, що третя частина населення нашого міста (95 тис.) -  молоді ініціативні люди віком до 35 років, які є важливою рушійною силою. Створення Молодіжної ради як консультативно-дорадчого органу, на думку учасників круглого столу, дозволить пожвавити та спростити процес комунікації між органами влади та молоддю, а активне молодіжне середовище отримає  змогу системно впливати на процес формування молодіжної політики міста.
 
Також, у процесі спілкування обговорювалися питання створення спеціального молодіжного Центру, в якому молоді люди зможуть проводити час з користю і який би опікувався нагальними проблемами молоді.
 
Олександр Куликов розповів про пріоритети діяльності Молодіжної ради, серед яких визначив ефективну комунікацію з молоддю через інтернет та соціальні мережі, створення веб-сайту з метою згуртовування молоді задля прийняття важливих рішень, а також допомога у працевлаштуванні  та покращення ситуації із зайнятістю молоді.

Про мету та основні напрямки роботи комітетів – волонтерського, гуманітарного, міжнародного співробітництва, спорту та туризму, культури - поінформували голови комітетів новоствореного консультативно-дорадчого органу. Зокрема, вони презентували основні галузеві програми розвитку міста та шляхи їх втілення.
 
Після затвердження складу Молодіжної громадської ради учасники  громадських організацій та об’єднань зможуть активно долучатися до громадського, політичного і соціального життя  міста.
 
Любов Цимбалюк наголосила, що саме молоді належить майбутнє, тому  від її компетентності та активності залежить завтрашній день. На завершення зустрічі очільник міста подякувала присутнім за  небайдуже ставлення до молодіжної політики Житомира та висловила сподівання на плідну роботу та співпрацю.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare