Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 18
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477350
Прогноз погоди
Відбулась робоча нарада щодо контролю за використанням державних соціальних виплат окремими категоріями населення
30 січня 2015 року 19:58
«Про механізм взаємодії у питанні  контролю за використанням державних соціальних виплат окремими категоріями населення»,- під такою назвою сьогодні, 30 січня,  пройшла міжвідомча  нарада під головуванням в. о. міського голови Любові Цимбалюк за участю служб міської ради, керівників відповідних управлінь Корольовської і Богунської районних рад, сектору кримінальної міліції у справах дітей, кримінально-виконавчої інспекції та дільничних інспекторів.
 
На  робочій зустрічі учасники наради обговорили проблемні питання  щодо механізму взаємодії в організації контролю цільового використання державних соціальних виплат окремими категоріями населення, а також узагальнили механізм співпраці проведення контролю.
 
Перед присутніми виступила директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко. Зокрема, вона поінформувала, що 1 січня 2015 року набуває чинності постанова Кабінету Міністрів України від 30.10.14 р. № 623 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора». Відповідно до постанови № 623 повноваження проведення контролю за цільовим використанням коштів та створення належних умов для повноцінного виховання дитини покладаються на центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей. Раніше ці повноваження виконували інспектори управлінь праці та соціального захисту населення Корольовської і Богунської районних рад.
 
«Покладення повноважень не несе за собою тотальних перевірок і відміни виплат коштів,- зауважила Ольга Юрченко, - в першу чергу, це проведення превентивної, профілактичної роботи з різними категоріями сімей щодо належного виконання своїх батьківських обов’язків, створення належних умов для розвитку та проживання дитини  в сім’ї». Також Ольга Юрченко наголосила, що кошти, які передбачає держава для захисту дитини, мають батьками використовуватись за цільовим призначенням.
 
«Якщо ми виявляємо сім’ї, де батьки не належним чином виконують батьківські обов’язки чи використовують не за цільовим призначенням кошти,- зазначила Ольга Юрченко,- ми не припиняємо виплати відразу. Головне наше завдання – провести відповідну роботу, дати батькам певний термін для виправлення своїх помилок, і  якщо батьки ігнорують вимоги соціальних працівників, ми звертаємося до управлінь праці соціального захисту населення Корольовської і Богунської ради з питань тимчасового припинення виплат».
 
Виконання  повноважень, покладених на соціальні служби, знаходитимуться під обов’язковим контролем  міського голови і членів виконавчого комітету міської ради.
 
Любов Цимбалюк зауважила, що організація  роботи не можлива без  співпраці  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з  працівниками медичних закладів, працівниками правоохоронних органів, сектору кримінальної міліції у справах дітей, кримінально-виконавчої інспекції, а також наголосила на важливості співпраці управлінь праці та соціального захисту населення Богунської і Корольовської районних рад.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare