Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5519
візитів всього: 464640
Прогноз погоди
Депутати Житомирської міської ради прийняли ряд звернень
27 січня 2015 року 12:59
На позачерговій сесії Житомирської міської ради, що відбулася 27 січня 2015 року, депутати ухвалили рішення «Про надзвичайну ситуацію, що склалась в Україні, та направлення звернень», а також прийняли ряд звернень:
 
ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Житомирської міської ради до громади міста Маріуполя
Депутати Житомирської міської ради від імені громади міста Житомира висловлюють співчуття з приводу трагічних подій, що стались 24 січня 2015 року у місті Маріуполь.
Дії терористів за підтримки Збройних Сил Російської Федерації призвели до трагічної загибелі мирних жителів міста, серед яких є діти, і це являє собою злочин проти людства і людяності.
Житомирська міська рада і всі мешканці міста Житомира стурбовані подіями, що відбуваються на Сході нашої країни і в цей складний час хочемо  висловити підтримку та побажати  всім мешканцям Вашого міста стабілізації ситуації та не повторення подій, що стались внаслідок терористичного акту.
Житомирська міська рада і всі мешканці Житомира готові надати всіляку підтримку та допомогу громаді міста Маріуполя.
Ми разом!!! Україна єдина!!!
ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Житомирської міської ради до міст-побратимів
Житомирська міська рада звертається до м.Монтана (Болгарія), м.Кутаісі (Грузія) та м.Плоцька (Польща) в зв’язку з трагічними подіями на Сході України, та, зокрема,  у місті Маріуполі.
Перш за все, хочемо  зазначити, що партнерська співпраця між нашими містами є для нас надзвичайно цінною, оскільки дає можливість знайомитись з досвідом розвитку інших міст та впроваджувати його в життя.
Фундаментом наших відносин є поступове утворення нерозривних зв’язків між державами, і важливу роль у цьому процесі відіграють дружні стосунки та співробітництво між містами-побратимами.
На сьогоднішній день більшість українців докладає максимум зусиль для впровадження в державі європейських цінностей – демократії, верховенства права, ефективної ринкової економіки.
На заваді впровадженню таких цінностей стала агресія з боку Російської Федерації, яка підтримує терористичні організації «ДНР» та «ЛНР», що здійснюють військову діяльність на території України, при цьому вбиваючи мирних жителів.
Від імені громади міста Житомира депутати Житомирської міської ради просять міста-побратими  звернутися до урядів Ваших країн з проханням підтримати прагнення України  до збереження територіальної цілісності України та засудити дії Російської Федерації, спрямовані на підтримку терористичних угрупувань, що діють на території нашої держави.
Сподіваємося, що Ви не залишитеся байдужими у такий вирішальний історичний момент для нашої держави та віримо, що з Вашою допомогою Україна зможе одержати перемогу та зберегти цілісність держави. 
 
ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Житомирської міської ради до мешканців міста Житомира
Враховуючи ситуацію на Сході України та трагічні події у місті Маріуполі Житомирська міська рада звертається до мешканців міста Житомира.
Депутатами Житомирської міської ради від імені громади міста Житомира направлено ряд звернень  щодо засудження терористичних дій, так званих Донецької та Луганської народних республік, що підтримуються Російською Федерацією, а також висловлено співчуття та підтримку територіальній громаді міста Маріуполя.
Відповідно до Кодексу цивільного захисту України 26 січня 2015 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про визнання надзвичайної ситуації на державному рівні та ввів режим надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей.
Житомирська міська рада сподівається на міжнародну підтримку з боку світової спільноти, засудження дій терористів та врегулювання конфлікту на території України.
На виконання заходів безпеки виконавчими органами Житомирської міської ради розроблено план цивільного захисту міста та проінформовано комунальні підприємства та інші суб’єкти господарювання про необхідність підвищення антитерористичної захищеності підприємств, установ та організацій міста.
З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в місті просимо звертати увагу на підозрілі предмети, залишені у громадських місцях, та на осіб, що викликають підозру, про що повідомляти правоохоронні органи міста.
У ситуації, що склалась, Житомирська міська рада просить всіх мешканців міста зберігати спокій, рівновагу і надалі живати всіх заходів, направлених на захист нашої країни від посягань на її територіальну цілісність та незалежність.
Слава Україні!!!
 
ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Житомирської міської ради до Верховної Ради України
про визнання «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями

Вже майже рік минає з початку проведення антитерористичної операції на Сході нашої країни та створення самопроголошених Донецької та Луганської народних республік.
За цей час багато трагічних подій сталось на території нашої країни. В результаті діяльності «ДНР» та «ЛНР» мільйони жителів Донецької та Луганської областей були вимушені  стати біженцями та переселитись в інші регіони країни. Значна кількість загиблих та поранених є серед українських військових та мирних мешканців, зруйновано об’єкти інфраструктури, для відновлення яких необхідно докласти багато зусиль, в тому числі і фінансових.
Про терористичний характер діяльності самопроголошених Луганської та Донецької народних республік (ЛНР і ДНР) свідчать події 17 липня 2014 року над територією України в районі міста Тореза Донецької області, де був збитий пасажирський літак Boeing-777 малайзійської авіакомпанії, розстріл пасажирського автобусу у місті Волноваха, розстрілу тролейбусу у місті Донецьк напад на мирне населення  міста Маріуполь тощо.
Зазначені терористичні акти вчинені бойовиками «ДНР» та «ЛНР» за військової та фінансової підтримки Російської Федерації.
Генеральною прокуратурою України зареєстровано  кримінальні впровадження  за статтями про тероризм. Проте, на сьогодні і досі «ДНР» та «ЛНР» не визнані терористичними організаціями.
Депутати Житомирської міської ради звертаються до Верховної Ради України з клопотанням розглянути питання про визнання самопроголошених Донецької та Луганської народних республік терористичними організаціями.
 
ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Житомирської міської ради до Голови Верховної Ради та Президента України, щодо звернення до країн-підписантів  Меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до договору про нерозповсюдження ядерної зброї
5 грудня 1994 року було підписано Меморандум про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Даний Меморандум підписали у Будапешті Л.Кучма від України, Б.Єльцин від  Російської Федерації, Дж.Мейджор від Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та У.Клінтон від Сполучених Штатів Америки.
Держави, що підписали Будапештський Меморандум підтверджували Україні, як державі, що не володіє ядерною зброєю, їх зобов’язання згідно з принципами Заключного акта НБСЄ поважати незалежність і суверенітет та існуючі кордони України.
Російська Федерація, порушуючи умови Меморандуму та міжнародне право, здійснила анексію Автономної Республіки Крим, а також підтримує терористичні організації «ДНР» та «ЛНР» та забезпечує їх зброєю та воєнною технікою.
Такі дії держави, що гарантувала безпеку та цілісність кордонів України, призвели до загибелі мирних жителів Донецької та Луганської областей, а 24 січня 2015 року також було здійснено терористичні дії відносно міста Маріуполя та його мешканців. Крім того, незаконні дії Російської Федерації створюють загрозу територіальної цілісності та суверенітету України.
Зважаючи на викладене, депутати Житомирської міської ради переконливо просять  Вас вжити всіх необхідних заходів, щодо звернення до держав-учасниць  Меморандуму від 05.12.1994 року, підписаного у Будапешті, щодо надання ними військової допомоги з метою захисту державного суверенітету та збереження територіальної цілісності України.
 
 
В.о.Житомирського міського голови Любов Цимбалюк зауважила, що вже сьогодні усі звернення будуть передані у Верховну Раду України, Президенту України, надіслані офіційні листи у Маріуполь та в міста-побратими м.Житомира. Також звернення будуть вручені Народному депутату України Бориславу Розенблату для оприлюднення їх на засіданні Верховної Ради України.
 
Також Л.Цимбалюк поінформувала щодо питання виплати заробітньої плати працівникам шкіл та лікарень: "У п’ятницю ввечері надійшли кошти на виплату зарплати працівникам освіти, у понеділок - на заробітну плату для медиків". Вона зауважила, що питання постійно тримається на контролі, були надіслані клопотання про прискорення фінансування до Міністерства освіти і науки України та до Міністерства охорони здоров'я України, які сьогодні є розпорядниками коштів субвенцій, а також на ім'я Прем'єр-міністра України Яценюка А.П. направлені клопотання. "Сподіваємося, що це була технічна затримка, що не були зроблені вчасно проплати, і більше цього не буде», - сказала Л.Цимбалюк.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове