Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481501
Прогноз погоди
У Житомирі відбулася презентація нового анімаційного серіалу
23 січня 2015 року 09:45
22 січня, у День Соборності України, у Житомирі презентували новий казково-пізнавальний проект анімаційних мультфільмів під назвою "Моя країна - Україна". Так, учні навчально-виховних закладів та громадськість міста долучилися до перегляду серіалу в Житомирському кінотеатрі ім. Івана Франка та у кінотеатрі “Україна”.
 
Під час прес-конференції, яка відбулася в Житомирській міській раді за участю авторів фільму відомого казкаря і ведучого Сашка  Лірника та мультиплікатора Степана Коваля, заступника міського голови Олександра Бочковського, начальника управління  у справах  сім’ї, молоді та спорту Ірини Ковальчук, представників громадських молодіжних організацій, автори проекту розповіли про ідею створення народного українського мультсеріалу.

"Історія почалася давно і цікаво, - розповідає Сашко Лірник, - до мене звернулася одна продюсерська агенція і попросила написати сценарій для мультфільму. В процесі роботи ми подружилися з Степаном. Він запропонував створити історію казок та легенд, пов'язаних з містами. Ми почали писати, й виходили цікаві історії. Для багатьох молодих режисерів, аніматорів, художників це був перший фільм в житті. Вийшло оригінально, свіжо та цікаво".

Мультсеріал складається з 26 серій та розповідає про різні куточки України. Кожна серія з пластиліновими героями - Сашком Лірником і його другом Котом-Воркотом - розповідає про відому або забуту історію, легенду чи казку з конкретного міста України.

Як зазначає художній керівник проекту Степан Коваль, фільми цього серіалу формують національну свідомість та гордість за свою країну, допомагають виховувати майбутнє покоління українців.

Сашко Лірник зазначив, що кожна серія - це не просто "розважалка", а велика дитяча енциклопедія, завдяки якій діти вчаться любити свій рідний край, розуміти, чому українці єдині.  За словами автора,  презентація фільму в Житомирі саме в День Соборності України є символічною. Свіжа ідея та цікавий формат роблять проект цікавим та оригінальним, чого немає в жодній країні. Тому, на його думку, мультсеріал може бути перекладений іншими мовами та популяризувати Україну у світі.

Також Сашко Лірник зазначив, що планує створити мультфільм про Житомир. "Я люблю бувати в Житомирі. Тут у мене багато друзів, і перші пробні покази мультиків ми проводили в цьому місті. Про Житомир багато цікавих історій. Залишилося вибрати з них одну",- зазначив відомий казкар.

Начальник управління у справах сім’ї,  молоді та спорту Ірина Ковальчук висловила сподівання, що ця акція неодноразова, та підкреслила важливість популяризації та залучення житомирян до перегляду подібних проектів. "Сашко Лірник та Степан Коваль привезли продукт, який єднає нас як націю та показує, що Україна є соборною та неподільною", - сказала вона.

Заступник міського голови Олександр Бочковський зазначив, що мультфільми, які мають важливе виховне значення та вчать історії України, повинні бути у кожній сім'ї.

"Ваші мультики - безцінні, бо виховують як дітей, так і дорослих. Головне - вчать любити свою країну", - подякував шанованим гостям Олександр Бочковський.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare