Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 21
візитів сьогодні: 5532
візитів всього: 475556
Прогноз погоди
У Житомирі завершився святковий ярмарок
19 січня 2015 року 15:23

Підсумки проведення першого новорічного ярмарку оголосили під час спільної прес-конференції перший заступник міського голови Сергій Сухомлин, народний депутат України Борислав Розенблат та керівник проекту Олександр Рєвнівцев.

Сергій Сухомлин зауважив, що цього року у Житомирі зародилася чудова традиція та новий формат святкування новорічних та різдвяних свят. 
 
Щовечора, протягом місяця, житомиряни мали нагоду придбати сувеніри, почастувати своїх рідних смаколиками та гарячими напоями, поспілкуватися один з одним та переглянути старі добрі кінострічки. Міська влада взяла на себе витрати на монтаж сцени та святкову ілюмінацію.
 
«Цьогоріч ми відмовилися від гучних святкувань у зв’язку з подіями на Сході та через достатньо важкий бюджетний рік. Поряд з тим, ми прагнули зробити таке місце, в якому житомиряни відчували б себе однією сім’єю. Думаю, з кожним роком новорічний ярмарок набуватиме все більших масштабів та стане невід’ємним атрибутом Різдва та Нового року у нашому місті. Крім того, ми плануємо проводити ярмарки і під час інших великих свят», – зазначив перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин.

За словами керівника проекту Олександра Рєвнівцева, більшість підприємців залишилися задоволені ярмарком, зокрема народні майстри і ремісники. Кошти, як було обіцяно, будуть спрямовано на потреби АТО.

"Від оренди яток ми отримали 30 тисяч гривень чистого прибутку. Протягом ярмарку паралельно різні організації проводили на майдані благодійні акції зі збору коштів. Тому, коли вони підрахують зібрані кошти ми остаточно оголосимо загальну суму та визначимо порядок її розподілу", – повідомив Олександр Рєвнівцев.

Ініціаторами та спонсорами новорічного ярмарку стала родина Розенблатів. За словами народного депутата Борислава Розенблата, проведення такого заходу об’єднує громаду міста. Адже з появою сучасних технологій та соцмереж люди всі рідше проводять живе спілкування.

«Ми довго вагалися, не знали як на таку ініціативу відреагують люди. Адже в країні війна. Але ми дійшли висновку, що в цій ситуації людям необхідно дати промінь світла, аби  люди не забували про те, що є надія. Ми хотіли, щоб житомиряни відчули, що святкування Нового року та Різдва може відбуватися не лише в домівках,  що можна вийти на вулицю, поспілкуватися з людьми і усвідомити, що ми разом, як країна», – наголосив Борислав Розенблат.

В свою чергу, ремісники, які реалізовували власні  вироби на ярмарку, висловили вдячність за можливість знайомити житомирян з мистецтвом, яке народжується у Житомирі.

«Організатори перебували на ярмарку не увесь час. Тому люди підходили до нас, до продавців, які там стояли,  і виражали свою вдячність, розповідали, як їм все сподобалося. Неодноразово звучали пропозиції, щоб подібні дійства продовжувалися і надалі. А ми, в свою чергу, висловлюємо вдячність за те, що ви дали можливість нам себе показати. Адже багато людей навіть не здогадувалися, що у Житомирі є такі майстри. Для нас це було своєрідною рекламою.  Було те спілкування, якого нам не вистачало між собою та з житомирянами», – каже представник організації «Золоті ручки».


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове