Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 463590
Прогноз погоди
Житомиряни відзначають свято Водохреща
19 січня 2015 року 13:46
19 січня, в день святого Водохреща, у місцевому гідропарку житомиряни долучилися до відзначення православного свята. Традиційне освячення води та молебень провели  Архиєпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав та настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору протоієрей Богдан.
 
До відзначення давньої християнської традиції долучилися перший заступник міського голови Сергій Сухомлин, заступник міського голови Олександр Бочковський, заступник міського голови Євгеній Демчик.
 
«Я хочу привітати всіх з цим великим святом і побажати, щоб свята вода змила все темне, що є в нас і в наших душах, зцілила наші тіла і душі, дала надію на те, що в наших сім’ях та нашому Житомирі буде Божа Благодать, а в нашій країні мир», - привітав житомирян Сергій Сухомлин.
 
Учасники купань  молилися та занурювалися у хрещенську воду. Дехто з них наважився на цей крок вперше .

«Купаюся вперше. До цього ретельно готувалася, читала, як правильно це робити. Дуже довго про це мріяла, та тільки тепер наважилась. Вірю, що це не просто холодна вода на тілі, а очищення душі, очищення від гріхів», - поділилася своїми враженнями від купання житомирянка.
 
У традиційному зимовому купанні взяли участь декілька сотень житомирян.

Для того, щоб люди могли зануриться у крижану хрещенську воду, створено безпечні та комфортні умови: підготовлено місця для купання, встановлено намети для перевдягання та обігріву, організовано пригощання гарячим чаєм та кавою. Для безпеки відвідувачів організовано охорону громадського порядку та чергування рятувальників.

Вважається, що на Водохреще вода набуває цілющих властивостей і має здатність зцілювати людей від тілесних і духовних хвороб.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове