Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464675
Прогноз погоди
Відбулася презентація проекту міського бюджету на 2015 рік
14 січня 2015 року 11:42
 
Представлення матеріалів проекту міського бюджету на 2015 рік відбулося 13 січня у сесійній залі Житомирської міської ради. 

В. о міського голови Любов Цимбалюк  зазначила, що бюджет  держави сформований за новою схемою, і, відповідно, по-іншому формується бюджет міста. Тому сьогодні є важливим представити громадськості  нове бачення формування основного фінансового документу та зміни до Бюджетного та Податкового кодексів.

Перед присутніми виступила в.о. начальника державної податкової  інспекції у м Житомирі Лілія Сковлюк, яка розповіла про суттєві зміни до Податкового кодексу України. Зокрема, вона повідомила про скорочення кількості податків з 22 до 9, серед яких залишилися: податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб, податок на додану вартість, акцизний податок, рентна плата, збори, а також місцеві податки: податок на майно та єдиний податок. Запроваджується акцизний податок з реалізації через роздрібну торговельну мережу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та палива. Ставка податку встановлюватиметься місцевими органами влади у розмірі до 5% від обсягу реалізації. За словами Лілія Сковлюк, джерелами формування місцевого бюджету є акцизний податок, податок на нерухоме майно, єдиний податок, туристичний податок.

Директор департаменту бюджету та фінансів  Житомирської міської ради  Сергій Гаращук підкреслив, що проект  місцевого бюджету  на 2015 рік формується  на новій законодавчій базі, з урахуванням змін, внесених до Податкового та Бюджетного кодексів України та інших законодавчих актів щодо міжбюджетних відносин, та розповів про основні  бюджетні нововведення. Зокрема,  податок на доходи фізичних осіб у місцевих бюджетах становитиме не 75%, а 60%,  єдиний податок тепер зараховуватиметься не до бюджету розвитку, а до загального фонду міського бюджету. Крім того, вводиться транспортний податок на нові автомобілі та податок на нерухомість.

Сергій Гаращук пояснив, що, відповідно до бюджетної реформи, вводиться освітня та медична субвенції, тобто держава  взяла на себе фінансові зобов’язання щодо утримання закладів  галузі освіти  (крім дошкільних навчальних закладів), медицини та на соціальний захист.

«Ми враховували обов’язково збільшення витрат на енергоносії і забезпечували потребу в повному обсязі для того, щоб забезпечити безперебійне функціонування установ, збільшували також витрати на харчування дітей в дитячих садочках, для того, щоб стовідсотково виконувались натуральні норми харчування, - зауважив Сергій Гаращук.- Суттєвих відмінностей в структурі видатків не відбулося. Всі ті напрямки, які фінансувались в попередніх роках, будуть фінансуватись і в 2015-му році».

Також директор департаменту бюджету та фінансів міської ради наголосив, що ресурсне забезпечення бюджету розвитку не є меншим, адже після забезпечення усіх поточних витрат (фінансування бюджетних установ, проведення заходів по реалізації міських цільових програм) буде можливість передати кошти до бюджету розвитку.

«В  представленому проекті бюджету ми очікуємо 116 млн. грн. передати на здійснення капітальних витрат. В сукупності ще додається до цих коштів 13,2 млн. грн., які прогнозуємо отримати від продажу землі, майна і надходження коштів пайової участі», — зазначив Сергій Гаращук.

Любов Цимбалюк закликала депутатів працювати в посиленому режимі у комісіях та опрацювати важливий для міста документ.

Основний фінансовий документ, за яким житиме місто у 2015 році, прийматиметься на найближчій сесії  міської ради.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове