Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5547
візитів всього: 479415
Прогноз погоди
Житомиряни відзначають 108 річницю з дня народження Сергія Корольова
12 січня 2015 року 11:48
Сьогодні,12 січня 2015 року, виповнюється 108 років з дня народження геніального засновника практичної космонавтики Сергія Корольова. Вшанування видатного земляка розпочалося з урочистого покладання квітів до його пам'ятника на центральному майдані Житомира. В церемонії вшанування пам'яті відомого земляка взяли участь керівництво міста та області, громадськість Житомира.

В церемонії вшанування пам'яті відомого земляка взяли участь керівництво міста та області, громадськість Житомира.

“Ми пишаємося тим, що людина номер один в ракетобудуванні та в космонавтиці всього світу, академік Сергій Павлович Корольов — наш земляк", - зазначила в. о. міського голови Любов Цимбалюк та висловила сподівання, що в нашій вільній європейській країні з'являтимуться постаті такого масштабу.
 
Видатний творець практичної космонавтики, конструктор міжконтинентальних балістичних ракет академік Сергій Корольов народився 12 січня 1907 року і прожив перші два роки в Житомирі. Під його керівництвом було запущено перший в історії людства штучний супутник Землі, здійснено перший політ та вихід людини у відкритий космос. У 1970 р. у будинку, де він народився, відкрито меморіальний будинок-музей академіка С. П. Корольова. 1987р. відкрито Музей космонавтики ім. С. П. Корольова. Ім'я конструктора носять Корольовський район міста, Житомирський військовий інститут Національного авіаційного університету, центральний майдан обласного центру.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare