Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5520
візитів всього: 464651
Прогноз погоди
Виконком погодив проект головного фінансового документу
29 грудня 2014 року 17:50
Сьогодні, 29 грудня, на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради розглядався проект міського бюджету Житомира на 2015 рік. Основний кошторис міста затверджуватиме найближча сесія міської ради.
 
З пропозиціями виступив директор департаменту бюджету та фінансів  Сергій Геращук. Він повідомив, що сьогодні Верховною Радою було ухвалено низку  законопроектів, які стосуються формування дохідної частини та видатків, прийнято зміни до Бюджетного кодексу, та в цілому Закон України «Про державний бюджет України на 2015 рік». Також Сергій Геращук повідомив про зміну взаємовідносин з державним бюджетом (зокрема, не буде розподілу на перший і другий кошик, із субвенцій  залишаться тільки «освітня» та «медична», усі решта видатків фінансуватимуться за рахунок місцевого бюджету).
 
«Від сьогоднішнього дня ми маємо право формувати проект місцевого бюджету. Але у січні місяці треба здійснювати фінансування установ, виплачувати заробітні плати. Для цього необхідно схвалити відповідне рішення, що дозволить проводити фінансування на 1/12 частини бюджету 2014 року до прийняття Бюджету міста Житомира на 2015 рік», - зауважив  С.Гаращук.
 
В.о.міського голови Любов Цимбалюк звернулася до членів виконавчого комітету: «Щоб не допустити збою роботи міського господарства прошу підтримати проект. Це дасть змогу вчасно виплатити заробітну плату працівникам бюджетної галузі, оплатити комунальні послуги з постачання електроенергії».
 
Відтак,  з метою забезпечення  життєдіяльності міста перший місяць 2015-го року Житомир житиме за 1/12 бюджету попереднього року. За відповідне рішення проголосували 32 члени виконкому з 39 зареєстрованих.
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове