Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 54
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 475860
Прогноз погоди
Влада Житомира здійснила візит до Швеції в рамках співпраці з НЕФКО
2 грудня 2014 року 13:59
Сергій Сухомлин спільно з представниками управлінь міської ради минулого тижня відвідав Швецію.
 
Нагадаємо, у вересні Житомир отримав 1,5 млн. євро грантових коштів та підписав кредитний договір із корпорацією НЕФКО на суму 3 млн. євро, за рахунок яких передбачене здійснення термомодернізації будівель бюджетної сфери міста: дитячих садочків, шкіл та медичних будівель ЦМЛ №1 (пологове відділення, терапевтичне відділення, травматологічне та урологічне відділення).
 
Під час перебування у Швеції делегація з Житомира мала змогу освоїти європейські підходи та вимоги до проведення термомодернізації, а також отримати консультації щодо оформлення необхідної документації. Окрім того, переговори з іноземними партнерами сприяють залученню більшої кількості грантових коштів на впровадження енергоефективних заходів у місті, каже перший заступник міського голови  Сергій Сухомлин.
 
«Таке навчання дозволяє нам працювати та спілкуватися однією мовою з міжнародними фінансовими організаціями та залучати до Житомира ще більше коштів. Там були присутні представники компанії «SIDA», яка надала нам 1,5 млн. євро. Вони мають достатньо великий грошовий резерв невикористаних коштів по Україні. Тому такі візити і переговори  дозволяють нам в майбутньому розраховувати на додаткові грантові програми зі сторони іноземних партнерів», – каже перший заступник міського голови.

Сергій Сухомлин також повідомив, що досвід проведення тендерів по інших проектах показав, що кількість об'єктів для проведення темомодернізації може бути збільшена. Раніше, в рамках співпраці з НЕФКО, планувалося здійснити термомодернізацію 19 соціальних установ. Втім, внаслідок ефективного використання коштів та економії вдасться охопити близько 25 об'єктів. Роботи планують розпочати вже навесні.

«На даний момент ми вже маємо вимоги шведської сторони. Тому, погодивши це питання з нашими іноземними партнерами, ми паралельно почали проектування цих об'єктів, щоб не втрачати час. Протягом зимових місяців ми проведемо проектні роботи, експертизи, отримаємо декларацію на початок будівництва і весною зможемо приступити до термомодернізації», – наголосив Сергій Сухомлин.

У межах реалізації проектів плануються теплоізоляція стін та вхідних дверей, заміна вікон, теплоізоляція даху, установка індивідуальних теплових пунктів з автоматичним управлінням і установка тепло лічильників та інші заходи для енергозбереження. В результаті проведення термомодернізації очікується зниження витрат енергоресурсів на 30%-40%.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare