Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 464518
Прогноз погоди
У Житомирі вшанували постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС
25 квітня 2014 року 14:20
24-25 квітня 2014 року  відбулися пам’ятні заходи з нагоди відзначення 28-річниці аварії на Чорнобильській АЕС.
 
24 квітня біля пам’ятника «Пожежним, що врятували світ» відбувся вечір-реквієм «Запалимо поминальну свічку». У заході взяли участь ліквідатори аварії на ЧАЕС, керівництво міста та області, представники громадськості, учнівська молодь, жителі міста та області.
 
25 квітня 2014 року громадськість поклала квіти до меморіальної дошки першому міністру Мінчорнобиля України Георгію Готовчицю, до меморіального пам’ятника працівникам органів внутрішніх справ – жертвам Чорнобиля. У місті пройшли мітинги скорботи біля пам’ятних знаків «Чорний біль» і «Пожежним, що врятували світ». У заходах взяли участь голова облдержадміністрації Сидір Кізін, голова обласної ради Віталій Француз, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський, вдови померлих і загиблих ліквідаторів, представники громадськості та духовенства.
 
«28 років пройшло з того дня, як мирний атом постукав в мирні оселі житомирян, жителів області, українців. 28 років пройшло з того часу, як перші герої пішли в пекло для того, щоб  наслідки трагедії були найменші. 28 років ми втрачаємо своїх близьких та людей, яких ми ніколи і не знали, нажаль, але ми знаємо, що вони є», - зазначив заступник міського голови Олександр Бочковський під час мітингу біля пам'ятного знаку «Пожежникам, які врятували світ».
 
О.Бочковський також підкреслив,  що у Житомирі громада символічно збирається саме на цьому місці, біля цієї пожежної частини, на вулиці, яка носить назву Героїв Пожежних, біля цього пам’ятного знака: «Ми збираємося тут, щоб пом’янути героїв, хто віддав своє життя за наше мирне життя. Збираємося, щоб потиснути руку тим, хто ще живий, які ще в строю, тим які приймали участь в ліквідації цієї трагедії».


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове