Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 40
візитів сьогодні: 5537
візитів всього: 464198
Прогноз погоди
«В протистоянні з Росією Україна має сама чітко визначити як їй діяти», - Сергій Сухомлин
25 квітня 2014 року 14:00
«Між заходом і сходом нашої держави є об’єктивне непорозуміння. З початку незалежності України ніхто не намагався об’єднати Україну».

Таку думку висловив перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин в прямому ефірі програми «Віч-на-Віч» на Житомирському обласному телебаченні.

В дискусії гості студії обговорили ситуацію в Україні, безпосередньо події, що відбуваються на сході держави.

«Росія не мала б такого впливу на сході, якби різні політичні сили не загострювали розділення України. Розробляються політичні схеми, які орієнтовані на західний або східний електорат і замість того, щоб довести виборцю свою політичну спроможність, стратегію, бачення - політику простіше штучно розділити країну і отримувати політичні дивіденди від електорату певного регіону. Тобто, причина ситуації, що склалась – внутрішня, з початку незалежності України ніхто не впроваджував заходи, щоб об’єднати Україну. Політичні партії закріпили за собою конкретний регіон. Це сьогодні дозволило зовнішньому фактору мати вплив», - переконаний Сергій Сухомлин.

«Щодо протистояння Росії, Україна повинна сама прийняти рішення як діяти», - продовжив перший заступник міського голови. «Лише після цього вже вимагати від США або від ЄС застосування санкцій. Неможна говорити, що Росія виступила в ролі ворога України і в той же час стверджувати, що ми повинні купувати тамтешню продукцію, бо це і гроші, і інвестиції, і робочі місця. Або ми торгуємо, заробляємо гроші, отримуємо прибуток або ми воюємо. Тут нам потрібно визначитися самим».

Щодо виборів майбутнього Президента України, Сергій Сухомлин підкреслив, що змагання передвиборчих програм для цьогорічних травневих виборів не актуальне.

«Програми працюють в розвинених демократичних країнах. Там за їх невиконання діє політична відповідальність. Ми лише йдемо до цього. Ми виберемо ту людину в Президенти, яка буде для нас зрозуміла – хід її думок, плани тощо. Всі шанси на перемогу отримає той кандидат, який не візьме всі повноваження на себе, а розподілить їх на місця».
 
«В будь-якому разі, - підсумовує Сергій Сухомлин. - Не можна проводити реформи наполовину – результату не буде».
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове