Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів:
візитів сьогодні: 5536
візитів всього: 477467
Прогноз погоди
У Житомирі впроваджуватиметься проект програми USAID «Здоров'я жінок України»
17 квітня 2014 року 18:06
1-3 квітня 2014 р. у Києві відбувся установчий семінар для організацій-грантерів Програми і партнерів проекту НАІУ «Подолати перешкоди - надати можливості», в якому взяли участь заступник Житомирського міського голови О.Бочковський, депутат Житомирської міської ради Неля Ковалюк.
 
Житомирська обласна організація людей з інвалідністю «Молодь. Жінка. Сімя» розпочала реалізацію проекту «Покращення поінформованості щодо репродуктивного здоров’я жінок з проблемами  опорно-рухового апарату в Житомирській області» за фінансової підтримки програми  USAID «Здоров я жінок України».Програма протягом п’яти років  в Україні впроваджується  Інститутом досліджень і тренінгів імені Джона Сноу.
 
Цього року Житомир увійшов до четвірки пілотних областей ,громадські організації яких отримали гранти на проведення аудиту доступності якості медичних послуг та збору і аналізу статистичних даних щодо стану жінок з інвалідністю і проблемами опорно-рухового апарату.
 
Проект передбачає просвітницькі заходи для жінок з інвалідністю та членів їх сімей.  А  також тренінги для медичних та соціальних працівників.
 
Метою проекту є підвищення рівня обізнаності своїх прав, доступу до збереження репродуктивного здоров’я, планування сім’ї  серед жінок і дівчат з інвалідністю та членів їх родин, напрацювання рекомендацій за результатами аналізу статистичних даних,  моніторингу доступу до медичних послуг щодо збереження репродуктивного здоров’я жінок з інвалідністю, внесення пропозицій в обласну програму захисту людей з інвалідністю.
 
- Внесення пропозицій в обласну програму захисту людей з інвалідністю, сприятиме створенню вільного доступу до медичних закладів, - говорить керівник проекту, голова ЖОГОЛІ «Молодь.Жінка.Сімя.», депутат міської Ради Неля Ковалюк. Ми тісно співпрацюємо в цьому напрямку з управлінням охорони здоров’я Житомирської міської ради, депутатським корпусом, тому лобіюватимемо закладення коштів до бюджету розвитку міста та області для створення вільного доступу до медичних закладів для маломобільних груп населення в т.ч. жінок з порушенням опорно–рухового апарату та придбання  технічного обладнання для жіночих консультацій. Це сприятиме покращенню якості надання послуг жінкам з даною нозологією та підвищенню рівня їх репродуктивного здоров’я.
 
Партнерами  проекту в Житомирі є  Національна Асамблеєя інвалідів України (НАІУ); управління охорони  здоров’я і  управління праці та соціального захисту населення Житомирської міської Ради.


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare