Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5516
візитів всього: 464564
Прогноз погоди
Житомир скоро може мати свій аеропорт
7 квітня 2014 року 12:35
Депутатська більшість, під час сесії 4 квітня, проголосувала за надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки авіакомпанії YANAIR.
 
Голова правління компанії Олексій Янчук поінформував, що сама авіакомпанія YANAIR зареєстрована в Житомирі, але через відсутність аеропорту в місті здійснює вильоти з Вінниці та Київського аеропорту «Жуляни». YANAIR виконує рейси на сьогоднішній день, як внутрішні – по Україні, так і за її кордонами.

«Від реалізації проекту в Житомирі, місто отримає додаткові кошти в бюджет, інвестиції до 15 млн. дол., близько 200 робочих міст та підвищення іміджу серед  інших обласних центрів України. Окрім того, ціни на авіаквитки будуть значно дешевше, ніж в Києві, майже вдвічі» - запевняє Олексій Янчук.

Житомирська влада зацікавлена в даному проекті та сприятиме його реалізації. Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин розповів: «Керівництво YANAIR повинно довести серйозність своїх намірів і за 2 роки аеропорт має отримати статус міжнародного. Зі свого боку влада Житомира надасть землю в оренду під аеропорт».
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове