Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 35
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464674
Прогноз погоди
В.о.міського голови Л.Цимбалюк зустрілася з представниками місії ОБСЄ
4 квітня 2014 року 09:21
3 квітня 2014 року у Житомирській міській раді відбулася зустріч в.о.міського голови Любові Цимбалюк з довгостроковими спостерігачами ОБСЄ в Україні Сесілією Сеймарк та Марком Воллером.
 
Іноземні гості поінформували про мету свого приїзду, що полягає у забезпеченні  незалежного моніторингу процесу підготовки та проведення дострокових президентських виборів в Україні.

«Ваша робота під час виборчого процесу вкрай важлива задля дотримання вимог законодавства та забезпечення вільного волевиявлення громадян України» ,- зазначила Л.Цимбалюк.

В.о.міського голови також поінформувала, що міська влада буде всіляко сприяти роботі представникам ОБСЄ в Житомирі під час виборчої кампанії.

Довідково:
Бюро демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) 20 березня 2014 року офіційно відкрило місію зі спостереження за достроковими виборами Президента України, що відбудуться 25 травня 2014 року. Місію було відкрито на запрошення Міністерства закордонних справ України.
Тана де Зулуета очолює місію, до складу якої входять 18 експертів, які працюватимуть у Києві, та 100 довгострокових спостерігачів, які працюватимуть на території всієї країни. Крім цього, БДІПЛ також запросить 900 короткострокових спостерігачів для відстеження перебігу подій у день голосування. 
Місія здійснюватиме оцінку усього виборчого процесу з точки зору його відповідності зобов’язанням ОБСЄ та іншим міжнародним стандартам  демократичних виборів, а також національному законодавству. Спостерігачі проаналізують законодавчу базу та її виконання, роботу органів, відповідальних за управління виборчим процесом, а також відповідних державних органів, заходи у рамках передвиборчої агітації, процес висвітлення у ЗМІ та розв’язання виборчих спорів.
Додаткову інформацію можна отримати на https://www.osce.org/odihr/elections/116545, або звернувшись до Пієтро Тесфамаріама, Аналітика з питань ЗМІ Місії спостереження за виборами, за телефоном +380 67 242 2823 (моб.) або електронною адресою:Pietro.Tesfamariam@odihr.org.ua (e-mail).
або до
Томаса Раймера, Речника БДІПЛ, за телефоном + 48 609 522 266 (моб.) або електронною адресою thomas.rymer@odihr.pl (e-mail)
 


Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове