Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 37
візитів сьогодні: 5570
візитів всього: 490364
Прогноз погоди
Слухання проекту бюджету Житомира на 2014 рік тривали майже 5 годин
4 лютого 2014 року 20:14

Майже 5 годин тривали бюджетні слухання сьогодні, 04 лютого 2014 року. До кінця обговорення проекту бюджету міста залишилися лише 11 депутатів міської ради, декілька десятків житомирян-активістів та частина розпорядників коштів. Проте, якщо спочатку слухання були «гарячими» та малоефективним, то під кінець – влада і громада працювали злагоджено і конструктивно.

Зокрема, після доповідей розпорядників коштів говорили житомиряни – давали свої пропозиції, ставили запитання.

Активістка майдану запропонувала питання прийняття бюджету міста на 2014 рік голосувати поіменно, щоб житомиряни знали своїх героїв.

Серед пропозицій від громади – публікувати відвідування депутатами сесій міської ради. «Люди хочуть знати, хто працює, хто з’являється в залі, а хто ні. Ми хочемо, щоб їх імена публікувалися», – сказав житомирянин.

Цю ініціативу підтримав депутат міської ради Володимир Михалець: «Ми за те, щоб показувати, хто працює на сесіях та депутатських комісіях, а хто ні».

Житомирянин Андрій Федірко наголосив, що не виступав у першій частині слухань, бо деякі політики робили собі в той час піар. Житомирянина цікавило, чому у місті асфальтують дороги лише тоді, коли йде дощ? Пан Андрій, як водій, наголосив на необхідності нормального асфальтування доріг. Нагадаємо, на це у проекті бюджету передбачено 18 млн.грн.

Цікавилися житомиряни і тим, коли зможуть особисто контролювати місцезнаходження техніки, яка прибирає місто. На це начальник управління комунального господарства Олександр Марцун відповів, що зараз проводиться робота, щоб уже незабаром діяльність та місцезнаходження комунальної техніки міг відслідковувати кожен житомиряни із екрану комп’ютера чи іншого гаджета. Адже на техніці встановлені GPS-трекери.

Старша по будинку по вул. Котовського, 71 Галина Шевчук наголосила, що пропозиції від громади мають подавати і депутати міської ради за своїми округами: «Мій депутат вже давно вніс пропозиції від нас – громади, яка його обрала. І вони вже давно враховані у проекті бюджету», – сказала житомирянка про депутата Олександра Величка.

Всі пропозиції, висловлені під час бюджетних слухань, запротокольовано. Кожна пропозиція від житомирян, у тому числі від тих, хто надіслав їх попередньо на електронну адресу, буде розглянута депутатами міської ради, зокрема, і під час погоджувальної ради.

«Я закликаю бюджетну комісію та всіх депутатів міської ради опрацювати пропозиції громадськості, які ми також розглянемо на погоджувальній раді. Прикро, що сьогодні не прийшли ті активісти, які вимагали бюджетних слухань. Я вдячний депутатам і житомирянам, які залишилися та попрацювали», – сказав Володимир Дебой.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare