Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 16
візитів сьогодні: 5519
візитів всього: 464640
Прогноз погоди
У Житомирі буде посилено контроль за постачанням продуктів у дитячі садочки
27 грудня 2013 року 12:25

У житомирських ДНЗ виявили вміст рослинних жирів у  маслі. Про це під час брифінгу 27 грудня 2013 року повідомила заступник Житомирського міського голови Наталія Леонченко.

«Ми відібрали по три зразки у двох дошкільних навчальних закладах № 33 і № 38 з відповідними супровідними документами. Зразки здали на дослідження у три лабораторії – державну Держстандартметрологія та у дві приватні лабораторії житомирських маслозаводів «Рудь» і «Фаворит». Мета – дослідити наявність рослинних жирів у зразках масла» – зазначила Наталія Леонченко.

За результатами досліджень у всіх зразках масла лабораторії виявили вміст рослинних жирів. Лабораторія житомирського маслозаводу «Рудь» встановила наявність рослинних жирів, не вказуючи, яка рослина частка маси цих жирів. Лабораторія «Фаворит» визначила, що рослинні і тваринні жири перебувають між собою у пропорції 75 % до 25 %. Держстандартметрологія підтвердила наявність рослинних жирів і не відповідність вимогам по всіх п’яти показниках.

«Після того, як ми отримали офіційні протоколи цих досліджень, управління освіти виставило претензії до постачальника ПАТ „Продцентр”. Масло у садочках припинили використовувати. Наразі обраховуються його залишки з метою повернення постачальнику», – підкреслила заступник міського голови.

Вона також акцентувала, що міська влада звернулася до Прокуратури м. Житомира з проханням провести перевірку дотримання постачальником вимог у сфері якості та безпеки харчових продуктів і, у разі виявлення порушень, вжити заходів прокурорського реагування.

Вчора, 26 грудня 2013 року, розпочалися тендерні торги по всіх групах товарів, які будуть використовуватися у дитячих садочках у 2014 році.

«Ми посилимо вимоги до постачальника зусиллями. У дітей має бути якісне харчування. Спільними зусиллями ми досягнемо позитивних результатів», – наголосила Наталія Леонченко.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове